Daydream

След като миналата седмица се повиха съобщения, че някои устройства Galaxy S8 и S8+ на Verizon получават актуализацията Daydream, вчера Google официално потвърди информацията.

Ако все още не виждате приложението Daydream, това не трябва да е повод за притеснение, защото според компанията, актуализацията ще се разпространи постепенно в рамките на следващите седмици. Слушалките Daydream и контролерът, в момента се продават на цена от 59 долара и това ще бъде значително по-изгодно за потребителите от последната версия на Samsung Gear VR, коята струва 129 долара. На Google I/O през май тази година, гигантът обяви, че ще подсигури поддръжката на своята платформа за виртуална реалност за най-новите модели телефони Galaxy.

Макар, че това е най-голямото потенциално разширяване на Daydream, то означава и явна загуба за Oculus, която си сътрудничи с корейския гигант за Gear VR и поддръжката на магазина за приложения за устройството. Потенциалът на Google Daydream на практика е безграничен, тъй като новите топ модели телефони с Android започват да добавят поддръжката на платформата, а Oculus явно ще трябва да преосмисли своята политика. В последното си интервю, главният изпълнителен директор на Google, Сундар Пичай заяви, че компанията ще разполага с 11 нови устройства за своята платформа до края на текущата година.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This