Pebble

Един от най-важните въпроси за собствениците на смарт часовниците Pebble, след придобиването на компанията от Fitbit е ще продължат ли те да функционират нормално?

До момента нямаше много информация за бъдещето на тези модели, особено като се има предвид факта, че софтуерът на компанията е базиран на облачни услуги. За да помогне на своите потребители, компанията ще пусне актуализация, която ще премахне зависимостта на часовниците от облачните услуги и ще им позволи да продължат да работят коректно, след като сървърите бъдат изключени. Собствениците им ще могат да инсталират външни приложения и да получават ъпдейти за либимите си устройства.

Това не е перфектното решение и все още има редица въпроси, които трябва да намерят своя отговор, тъй като функции като диктовка, съобщения и прогноза за времето например, също са базирани на облачните услуги, но компанията все още не е коментирала дале е намерила начин да ги запази. Все пак потребителите ще могат да използват основните функции на своите часовници, дори и след като Pebble бъде погълната от Fitbit, а новия ъпдейт подчертава, че възможността те да се свържат с отдела за обслужване на клиенти, или да поискат нови функции са отстранени от Pebble Companion.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This