andy-rubin-new-android-phone

Както повечето от вас може би знаят, Анди Рубин е един от създателите на операционната система Android, но наскоро стана ясно, че той е в процес на разработване на ново устройство, известно като „Essential FIH-PM1”. За съжаление за него не се знае почти нищо, поне до сега, когато един бенчмарк тест изтече онлайн и показа част от характеристиките на устройството.

essential benchmarkТой е забелязан първо на сайта на GFX Bench и според Phone Arena принадлежи именно на Essential. От данните става ясно, че устройството ще има 5.5 инчов дисплей с резолюция 1312 х 2560 и съотношение 80:41, което е много близо до LG G6 с неговото съотношение 82:41 или както е по-известно 18:9.

До скоро за Essential знаехме само от мъглива снимка в социалните мрежи, под която Рубин спомена, че то ще има дисплей почти без рамка и необичайна пропорция. От рузултатите от теста става ясно, че смартфонът ще се захранва от процесор 2.2 GHz, може би Snapdragon 835 и ще има Adreno 540 GPU и 4 GB оперативна памет.

Странно е, че според същите резултати, Essential ще притежава едва 10 GB вградена памет, но може би това се дължи на факта, че то е все още в процес на разработка.

Що се отнася до камерите – телефонът ще притежава 12 мегапикселова задна и 7 мегапикселова предна камера и двете с възможност за запис на 4K UHD. Задната ще има светкавица, автофокуси, опиция за разпознаване на лица, HDR и тъч фокус. Essential ще работи с Android 7.0 Nougat и се очаква да излезе на пазара в средата на тази година с цена от около 649 долара.

Анди Рубин създава своя смартфон в собствената си фирма Essential Products с помощта на Foxconn, а слуховете твърдят, че той ще има дисплей чувствителен на натиск, подобно на 3D Touch функцията на iPhone и магнитен конектор за зареждане.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This