brandat-ne-e-samo-dizain

Изграждането и развитието на бранд е от ключово значение за успеха на всеки бизнес. С правилната стратегия и действия, той ще ви помогне да постигнете по-голяма разпознаваемост на марката, да се отличите от конкурентите във вашата ниша и не на последно място – да спечелите доверието на клиентите ви. Всичко това са сериозни предимства, които не бива да подценявате. Затова в статия ще ви обърнем внимание на това какво е бранд и по какъв начин той може да е от полза за вашия бизнес.

Брандът не е само дизайн

Истината, е че терминът бранд е много повече от графичен дизайн и просто изработка на графични изображения. Често срещана заблуда е хората да възприемат бранда само като цветове и лого. Този термин е много по-всеобхватен. Брандът е всичко, чрез което може да бъдете разпознати веднага щом някой потребител или клиент види специфичен цвят, форма или дори звук.

С други думи, макар и важна, визуалната бранд идентичност е само една част от целия бранд, но към него се включват също така и вашите послания, специфичният начин, по който комуникирате с клиентите си и всички онези характеристики, които ви помагат да достигнете и ангажирате потребителите.

Бранд дизайнът от Design Expert ще ви предостави възможността да изградите разпознаваема визуална идентичност и да се откроите в конкурентната онлайн среда. Професионалистите на платформата ще изработят за вас отличаващите се визии, отговарящи на съвременните тенденции и добри практики в сферата. 

Едно по-широко определение всъщност описва бранда като репутацията или чувството, което вашата компания си е изградила в създанието на потребителите. Имайте предвид, че много често хората не приемат фирмите като юридически лица или офис сграда, зад която стоят хиляди лица.

Вместо това, създанието ни възприема брандовете като личности, защото е много по-лесно за него. Именно от там идва и различните бранд архетипи – популярен и широко използван инструмент в маркетинга, който разделя брандовете на база техния характер, например „шегаджията“, „мъдреца“, „ грижовния“, „иноватора“ и т.н. И ако се замислите, всеки бранд, за който се сетите, може да бъде поставен в някоя от тези категории.

Именно затова е важно да бъдете консистентни, създавайки вашата бранд идентичност, която както вече стана дума, не се изчерпва само с визуалните елементи.

Изграждане на отличителен бранд

Тази комплексност на бранда, превръща неговото изграждане в продължителен процес. Ако обаче бъдете последователни и търпеливи, ползите за вашия бизнес могат да бъдат наистина значителни.

Ако все още не сте започнали да полагате целенасочени усилия в посока на изграждане на вашия бранд, съветваме ви да го направите възможно най-скоро. Помислете с какво искате да ви асоциират хората, какъв е подходящият бранд архетип, какви визии и послания ще ви помогнат да достигнете до вашата целева аудитория.

В случай, че всичко това ви звучи като прекалено трудоемка задача, с която вие и вашият екип нямат капацитета да се справите, помнете, че винаги може да потърсите компетентни специалисти, които да ви помогнат с всичко – от дизайна и визуалните елементи – до начина, по който комуникирате и изразните средства, които използвате.

След като вече имате една добра представа за това какво е бранд и как може да го използвате, за да се отличите от останалите компании на пазара, остава само да действате!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This