BannerGate-AI-generic

Българската платформа www.bannergate.ai обявява първата си версия, предлагайки иновативно решение на глобалния рекламен пазар за генериране на дисплей банери, генерирани от изкуствен интелект (ИИ)

 

BannerGate е най-новата платформа, която използва ИИ за създаване на анимирани рекламни банери в реално време. Със своите напреднали алгоритми и интелигентна автоматизация тя е една от първите в света платформи за инстантно създаване на HTML5 дисплей банери, подходящи за различни рекламни платформи.

Потребителите могат да създават анимирани банери във всички необходими размери без нужда от тяхното кодиране в 3 лесни стъпки. В текущата първа версия на платформата те могат да избират от различни шаблони, да добавят свое собствено лого и продукт и лесно да персонализират своите банери посредством вградените модули.

„Създадохме www.bannergate.ai с цел да предложим много удобна алтернатива на индустрията ни и да преодолеем предизвикателствата на традиционните модели и процеси.“, каза Минчо Василев, един от основателите. „Платформа предлага централизирана система за генериране на банери, базирана на подаване на информация към AI чрез т.н prompts, като така създава драстични оптимизации на ресурсите, разходите и времето на всеки, който има нужда от този рекламен формат. Обратната връзка от първите потребители от пазари като САЩ, Европа и разрастващи се пазари като Индонезия показват, че платформата увеличава ефективността на рекламните метрики, особено нужни при A/B тестинга.“

Платформата е насочена към всички рекламни специалисти, работещи в криейтив, дигитални или медийни агенции, както и инхаус експерти, които създават дисплей банери или менажират рекламни кампании.

Екипът зад услугата ще разшири поетапно възможностите на платформата през годината. Дългосрочната цел да е се революционизира начина, по който се създава рекламно съдържание, предлагайки интелигентни и лесни за управление решения, базирани на работа с AI.