facebook-instagram-apps

Facebook улеснява потребителите, които вече ще имат достъп до профила си в Instagram директно от приложението Facebook. Компанията потвърди, че е пуснала ново допълнение към основното си навигационно меню за мобилни устройства, което включва връзка към профила в Instagram и опцията ще се показва под връзката към личния ви потребителски профил в социалната мрежа и над тези към страниците, които управлявате.

Ако кликнете върху нея, ще се отвори приложението Instagram, което ще ви отведе в основния поток, така, както ако бяхте го отворили самостоятелно.

Промяната, макар и второстепенна е забележима, защото позволява на Facebook да пренасочва потребителите към собствените си приложения, без те да се отклоняват към други социални мрежи.

Това не е и първия път, когато гигантът експериментира със сливането на функции, след като през май тества броячи, показващи известия от други приложения и позволяващи незабавното прехвърляне към тях. Това обаче ще укрепи положението на социалната мрежа, като един от най-добрите производители на мобилни приложения по отношение на инсталиране и използване. Данните на App Annie сочат, че Facebook доминира в световен мащаб, а приложението й е номер 1 в класациите, докато Instagram се класира на 4 място.

3-topapps-d

Pin It on Pinterest

Shares
Share This