Galaxy S8 беше представен само преди две седмици, но предварителните поръчки за него уверено нарастват с всеки изминал ден, което означава, че феновете вече са забравили неприятностите, предизвикани от Note 7 и инцидентите със самозапалване, които всъщност „убиха“ най-атрактивния Android смартфон на 2016 година. Компанията въведе нова процедура за тестване качеството на батериите на своите телефони, за да избегне бъдещи проблеми, особено с Galaxy S8, на който възлага огромни надежди.

Това обаче не означава, че подобен инцидент не може да се случи. Батериите на съвременните смартфони са чувствителни и макар и рядко експлоадират при определени условия.

Има ли подобна вероятност при Galaxy S8 е въпросът, който може би вълнува много от вас.

Първите тестове на новото устройство сочат, че компанията е взела допълнителни предпазни мерки, които могат да попречат на батерията да се запали, дори и ако телефонът попадне в тежка ситуация.

You Tube каналът Tech Rex публикува видео, което доказва, че Galaxy S8 издържа на падане, въпреки че е направен от стъкло, а JerryRigEverything се опита да го унищожи. Девет минутен клип показва как влогърът разрязва устройството с електрически трион, но най-интересното се случва, когато машината достига батерията му. Тя веднага се подува, но така и не се запалва, въпреки че се нагрява и от нея започва да изтича някаква течност. Да, има дим и миризма, но няма огън, което може би означава, че Samsung наистина се е подсигурила този път.

Разбира се в реалния живот едва ли ще ви се наложи да режете телефона си с трион, но един подобен тест доказва, че при случаен ицидент, няма да изгорите в пожар, предизвикан от любиимя ви Galaxy S8.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This