Миналата седмица You Tube каналът JerryRigEverything демонстрира как може да се направи изцяло прозрачен Samsung Galaxy S8, а днес вече имаме видео на друг Android флагман и това е LG G6.

Всъщност процесът на премахване на боята на задния капак не е много по-различен, но се оказва, че е доста по-лесен от този при S8. Във видеото виждаме как става това с помощта на малко нагряване и нужните инструменти. Разбира се налага се да бъдат свалени сензорът за пръстови отпечатъци и бутонът за камерата, при които е нужно повече внимание, тъй като свързващият ги лентов кабел е крехък, а счупването му би направило телефона неизползваем.

След тази порцедура, премахването на алуминиевото фолио от гърба на устройството е лесно, тъй като той се сваля на едно голямо парче, което е много по-удобно от боята при Galaxy S8.

За получаването на финалния ефект е нужно и да се премахнат някои дребни части, за да се разкрие колкото може повече от вътрешността на телефона. Разбира се подобна процедура ще ви лиши от гаранцията на смартфона, както и от възможността за безжично зареждане и ще доведе до компромис с водоустойчивостта, но все пак клипът е интересен и си заслужава да бъде изгледан, ако поне веднъж сте се питали какво има в любимото ви устройство.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This