evrokanal

Видеодиагностиката на канализацията е технология, използвана от водопроводчиците за визуална оценка на състоянието на канализационните линии и идентифициране на всякакви проблеми. Ето как обикновено протича процесът:

Настройка на оборудването:

Гъвкава, водоустойчива камера, прикрепена към дълъг, гъвкав кабел, се вкарва в канализационната линия. Кабелът се подава през тръбите, което позволява на камерата да заснема кадри, докато се движи през системата.

Точка на вмъкване:

Водопроводчикът намира подходяща точка за вмъкване, която може да бъде точка за достъп, като например отвор за почистване или отвор в дренаж.

Проверка на камерата:

Камерата се вкарва внимателно в канализационната тръба и напредъкът й се наблюдава, докато преминава през тръбите. Тя е оборудвана с мощни LED светлини за осветяване на вътрешността на тръбите.

Наблюдение в реално време:

Водопроводчикът или техникът следи видеото на живо на екран над земята. Това наблюдение в реално време им позволява да наблюдават състоянието на тръбите, да идентифицират всички запушвания и да локализират потенциални проблеми.

Запис на кадри:

Системата от камери често записва кадрите от проверката за допълнителен анализ и документиране. Това записано видео може да се сподели със собственика на имота и да се използва за планиране на всички необходими ремонти по отпушване на канали.

Идентифициране на проблемите:

По време на инспекцията водопроводчикът може да идентифицира различни проблеми като запушвания, навлизане на корени, повреда на тръбата, корозия или разместване. Те също могат да определят цялостното състояние на канализационната линия.

Намиране на проблемната зона:

Системата от камери обикновено включва локатор, който помага да се определи точното местоположение на всички проблеми, открити по време на проверката. Тази информация е ценна за планиране на целеви ремонти.

Препоръки и ремонти:

Въз основа на констатациите водопроводчикът дава препоръки за ремонт или поддръжка. Те могат да включват хидроструйно отстраняване на запушвания, безизкопен ремонт на тръби или други подходящи решения.

Видеодиагностиката на канализацията е ценен инструмент за поддръжка и отстраняване на неизправности в канализационните системи и предотвратяване на необходимостта от отпушване на канали. Обръщайте се към фирми като evrokanal.net или други такива.