NexusОт години е ясно, че ако искате редовни ъпдейти, без да чакате благоволението на някой производител, трябва да изберете Nexus устройство. Те получават винаги първи новите версии на операционната система и не са зависими от друг, освен от Google при актуализациите.

Разбира се и тук, както навсякъде има някои условности. Независимо в какво състояние е хардуерът, Google няма да го поддържа софтуерно завинаги и ще дойде времето, когато ако искате следващата версия на операционната система, ще трябва вече да смените устройството. Ако в момента обмисляте покупката на нов Nexus телефон, то 5x и 6p са най-актуалните модели, но непременно трябва да проверите следващия списък, който ще ви даде представа, за кои устройства, кога приключва софтуерната поддръжка:

    •  5x – септември 2017

    •  6p – септември 2017

    •  6 – октомври 2016

    •  9 – октомври 2016

    •  5 – октомври 2015

    •  7 (2013) – юли 2015

    •  10 – ноември 2014

Както се очакваше, по-старите модели вече нямат бъдеще, що се отнася до актуализациите. Всъщност има два вида ъпдейти на Google – нови версии на операционната система и кръпки за сигурността. За всяко такова устройство, компанията гарантира, че ще получава актуалните версии на Android в продължение на две години от датата, на която е пуснато за продажба в Google Play, а кръпките за сигурност ще бъдат подсигурени повече от три години, или 18 месеца, след като бъде продаден последния такъв модел.

Както сами виждате, според горния списък е най-добре, ако в момента обмисляте покупка, да вземете моделите 6, 5s или 6p. Въпреки, че Nexus 6 няма да получи следващата, т.нар. „О“ версия на операционната система. Разбира се, говорим за официалните релийзи, но колкото е да е неприятно това, вие винаги ще можете да инсталирате бета версиите, просто за да видите какво ново има в тях. Все пак, нищо хубаво не е вечно, нали?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This