galaxy-note-8-concept-dbs

След месеци слухове и спекулации, Samsung ще представи своя флагман Galaxy Note 8 на 23 този месец. Няма никакво съмнение, че той се очертава като един от основните претенденти на пазара тази година, но именно благодарение на слуховете за любителите на технологиите вълнението няма да е толкова голямо, когато компанията го покаже в Ню Йорк, на официалното си събитие по-късно този месец – на практика те вече знаят всичко за него.

Какво ще кажете обаче за Note 9? Да, въпреки че следващият фаблет на гиганта ще стане факт едва другата година, негови рендери се появиха вчера в интернет пространството. Графичният дизайнер Бенджамин Гескин, който напоследък стана известен с предположенията си за бъдещия iPhone 8, публикува визията си за Note 9.

За да можете да направите сравнението, първо ще ви припомним дизайна на Note 8:

bgr-note-8-render-3

Ето и концепцията на Гескин за неговия наследник Note 9:

not-note-9

Дизайнерът е разработил рендерите възоснова на тези на Note 8, като е разтегнал Infinity дисплея почти от край до край и е разположил в горната му част говорителя и сензорите, така както се очаква да бъде при iPhone 8. Това би позволило на Samsung да премести иконите и лентата за състоянието от основната част на екрана. Несъмнено изображенията изглеждат зшеметяващо и далеч не са неизпълними технически, въпреки че подобна конфигурация на екрана би била много по-трудна за внедряване в Android, отколкото при iOS. За целта компанията ще трябва да преработи основно потребителския си интерфейс, изтласквайки уведомленията нагоре, или ограничавайки количеството показвана информация.

Гескин предполага, че устройството ще разполага с 6.4 инчов дисплей с 4К резолюция и вграден сензор за пръстови отпечатъци от следващо поколение, може би дело на Qualcomm, който ще може да работи както през стъкло, така и през метал.

Разбира се всичко това е само една концепция, но няма как да не признаем, че тя изглежда наистина зашеметяващо и бихме искали да я видим материализирана в реален смартфон следващата година.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This