%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0

В края на всяка година, правим своята равносметка за това, какво сме постигнали и дали е време за нещо ново. Днес ще ви посочим пет признака за това, че е дошло време да преосмислите своята кариера.

  • Можете да забележите, че се движите в кръг!

Поглеждайки назад, виждате, че сякаш сте се движили в един безкраен кръг и нищо не се е променило от началото на годината. Може би е отчайващо да осъзнаете, че сте изгубили още 365 дни, без да се развивате и точно за това е време да погледнете напред и да потърсите ново предизвикателство.

  • Вашата кариера се е превърнала в навик!

Оказва се, че всичко което вършите е рутина и не правите нищо, за да го промените и да се занимавате с това, което наистина е важно за вас. Спомнете си мечтите си, това което наистина сте искали, преди да започнете тази работа и какво означават те за вас. Имате ли смелост да ги превърнете в реалност? Това може да звучи страшно, но един професионалист винаги е в състояние да промени посоката на своята кариера. Помислете за времето, когато ще погледнете назад и ще съжалявате за това, което не сте постигнали.

  • Наистина се чувствате уморени!

Всеки, който работи, знае какво означава да си уморен, но има добра и лоша умора. Добрата е, когато сте изтощени от интензивната работа, но едновременно с това сте и удовлетворени от постигнатото, а когато второто липсва, значи това, с което се занимавате, просто изсмуква енергията ви. Време е да преосмислите това и да потърсите работата, която наистина ви носи удовлетворение!

  • Това е културно разминаване!

Организационната култура е нещо много мощно и може да работи както за вас, така и против вас. Ако вече сте осъзнали, че работите в среда, която е в конфликт с вашите силни страни, етика и морални ценности, имате два варианта. Да се опитате да промените това, или да потърсите място, където ще се чувствате ценен и балансиран. Обикновено е трудно да се променят порядки, наложени с годините, така че най-оптималния вариант е просто да потърсите своето място в друга компания.

  • „Не знам как го правя!“

Ако хората около вас се питат как постигате всичко и вие не сте в състояние да им отговорите, а кариерата ви е просто на изчакване, значи е време за следващата стъпка.

Във всеки един етап от живота ви, е добре да бъдете активни и да разгледате всички възможности за промяна и развитие. Първо определето своите приоритети и не само това, което очаквате в близките няколко години, а и какво въздействие ще има то върху вас. Преценете обективно, дали текущата ви работа вече ви задушава, дали може да ви предложи бъдеще, или просто се е превърнала в сива рутина и когато осъзнаете, че тя всъщност не ви удовлетворява, смело направете решителната крачка към мястото, където ще се чувствате удовлетворени и качествата ви ще бъдат оценени подобаващо!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This