Facebook

Напускането на Facebook от младите потребители е реално, а разочарованието от водещата социална платформа вече се простира и до по-възрастните. Според нови данни на изследователския център Pew, който направи проучване сред потребителите в САЩ на възраст над 18 години, 42% от анкетиранитеса изоставили социалната мрежа за няколко седмици и повече през последната година, а една четвърт от респондентите са заявили, че са изтрили мобилното приложение изцяло от смартфоните си.

Проучването е проведено между 29 май и 11 юни, така че става ясно, че разочарованието след скандала Cambridge Analytica все още е в съзнанието на хората и това е тревожен знак, че те оценяват намесата в личния им живот, погрешното информиране и съмнителните практики. Вчера Шерил Сандберг свидетелства пред Конгреса относно това как чуждите страни използват технологичните платформи, за да сеят размирици и раздори в САЩ.

Отдръпването от Facebook всъщност изглежда така: 44% от потребителите между 18 и 29 години са изтрили приложението, към тях се присъединяват 20% от хората на възраст 50 – 64 години, а за тези над 65 години, цифрата спада до 12%. Най-малко половината от анкетираните са заявили, че са променили настройките си за поверителност през последната година.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This