Yahoo обяви, че кражбата на данни през август 2013 година, при поредицата атаки, които излязоха наяве в края на миналата година, е засегнала всички потребители на системата.

Тогава компанията беше принудена да намали цената на активите си, при продажбата им на Verzon и веднага разпрати съобщения на близо 1 милиард потребители, че електронната им поща е хакната. При допълнителното разследване обаче, е станало ясно, че хакерите са успели да се доберат до личната информация на всичките 3 милиарда потребители на Yahoo, активни към 2013 година, съобщи новият собственик на Yahoo Communications Inc.

Откраднатата информация не включва паролите и данните за банкови карти и сметки, но за сметка на това в нея фигурират имената, телефоните, датите на раждане и други лични данни. Въпреки, че паролите не са компрометирани, Yahoo предупреди всички свои клиенти да ги сменят незабавно, за да избегнат по-нататъшни усложнения.

Verizon, която комбинира Yahoo със своята AOL, за привличане на повече интернет реклами, успя да намали цената с 350 милиона долара, след разкриването на пробивите в сигурността през 2013 година и последвалата хакерска атака следващата година.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This