android-authority-dj-koh-Note8-Event-Sketch

Снощи се състоя най-голямото медийно събитие на Apple, на което компанията показа своя десети юбилеен iPhone. В същия ден обаче, главният изпълнителен директор на Samsung Ди Джей Кох  реши да открадне част от вниманието на потребителите, прекарвайки цял час в разговор с корейски медии за рекордните предварителни поръчки на Galaxy Note 8 и сгъваемите телефони. Да, Кох разказа за плановете на корейския гигант да пусне нова серия смартфони, в която ще има и сгъваем модел, за който вече сме чували.

„Имаме планове да пуснем устройство със сгъваем дисплей, но ще го стартираме, когато сме напълно готови и се стремим това да стане следавщата година“.

Според Кох, технологичните препятствия могат да се отнасят до масовото производство на еластичия пластмасов филм, който ще бъде основния субстрат в гъвкавите дисплеи. Смята се, че този материал се произвежда от корейския доставчик Kolon Industries и се нарича полимиден филм.

Слухове за сгъваемите смартфони на Samsung се появяват години наред, но за пръв път изпълнителният директор на компанията публично потвърди проекта, което означава, че затрудненията с производството вече са решени. Според спекулациите, първото подобно устройство ще се нарича Galaxy X, но Кох спомена, че то ще е част от една от двете водещи серии, без да уточнява коя е тя. Това означава, че може би ще видим сгъваем вариант на Note или S модела за следващата година.

Редица патенти показват концепцията на компанията за устройството, което ще се сгъва на две като портфейл, ставайки по-лесно за носене и по-трудно чупливо. Според някои документи, то ще може да се разгъва до размера на таблет, но това е малко вероятно, тъй като пазарът на таблети не е така атрактивен, като този на смартфони.

samsung-galaxy-x-patent-04-720x368

В останалата част от интервюто, Кох говори за рекордните предварителни поръчки на Galaxy Note 8, които само за Корея са 650 000 и се очаква да достигнат 800 000 до 15 септември, когато фаблетът ще бъде пуснат в продажба. Според изпълнителния директор на гиганта, първоначалното приемане на около 40 чуждестранни пазара е много окуражаващо и компанията ще реализира рекордни продажби.

Всичко това би било просто обикновено интервю, ако не се случваше в навечерието на най-голямото събитие на Apple, на което тя показа своя десети юбилеен модел iPhone, а за любопитното съвпадение говори и името на двата телефона – Galaxy X – iPhone X…

Според някои слухове, Samsung се кани да използва една от отличителните характеристики на новия iPhone Х – изрязаната горна част на големия дисплей, където се помещават предната камера и останалите сензори. Това е съвсем логично, тъй като панелът се произвежда от Samsung Display, а всички ние сме свикнали с лошия навик на корейския гигант да се „вдъхновява“ от идеите на най-големия си конкурент.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This