Instagram

Instagram обмисля нова функция, която според Bloomberg ще позволина потребителите да си насрочват срещи с фирми, директно от приложенито. Така резервация за ресторант или фризьор, вече ще се осъществява само с няколко клика в популярноата социална мрежа. Функцията ще стартира в рамките на няколко месеца, заедно с възможността за пазаруване и е директно предизвикателство към подобни услуги, като OpenTable, Yelp и дори booking services на Google Maps.

Подобно на Facebook, Instagram се опитва да предложи на потребителите цялата гама услуги, като пазаруване от бизнес страници, Stories и Live Video, за да ги „заключии задържи в рамките на своето приложение. Подобна концепция, която би им осигурила всичко необходимо в рамките на самото приложение е известна като „walled garden“ и наистина работи, а пример за това е Facebook. Почти половината американци в зряла възраст вече четат новините си в социалната мрежа, която е широкообхватна и ефектна. Тя има и подобни на eBay възможности за пазаруване, съобщения, видео на живо, дневник, чат-ботове и въобще всичко, от което човек има нужда в своето всекидневие.

Facebook явно държи Instagram да се развива в тази посока, като не позволява на своите потребители да излизат извън рамките й. Проблем разбира се биха били различните алтернативи, навиците на хората, както и това до колко те се поддават на манипулации. Последното е особено важно, тъй като Instagram все още не е разрешила своите проблеми с незаконните реклами. Ако използвате социалната мрежа през повечето време, значителна част от това което ще виждате може да е напълно невярно и това само по себе си е добра причина да се притеснявате, че може да се окажете „заключени“ в нея.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This