Granitni-mivki-kakvo-e-neobhodimo-da-znaete
Идва пролет, а с нея – и желанието да обновим и освежим дома си. Това е най-подходящото време от годината, в което човек може да се захване с ремонт, така че е добре да запретнете ръкави! Преди това обаче трябва да се запознаете с всички опции и тенденции, които ще ви осигурят максимален комфорт вкъщи.

Едно от най-важните помещения в дома без съмнение са кухнята и банята – там, където приготвяме храна за любимите си хора и там, където поддържаме така важната хигиена. Ето защо ще ви предложим нещо, без което и кухнята не може – а именно мивката, като ще разгледайме най-популярните мивки – гранитните.

Да, гранитът може вече да не е най-новата тенденция при избора на кухненски плотове, но гранитните мивки гарантирано никога няма да остареят. Те все пак са съставени от внимателно курирана смес от естествен камък и смола, като смело се изправят пред тежката и дългогодишна употреба и въпреки това изглеждат страхотно.

Гранитните мивки са невероятно твърди и здрави и са важна част от кухненското обзавеждане. Ето какво още трябва да знаете.

Какво е гранитна мивка?

Красива и издръжлива – това е опция за мивка, която допълва повечето материали на плота. Гранитният композит, обикновено e изработен от 80% гранит смесен с 20% акрилна смола. Изглежда и се усеща като естествен камък с изключение на това, че е съвършено равномерен и гладък и е на по-достъпнa ценa.

Гранитният композит се предлага в десетки форми, размери, конфигурации, цветове и матови покрития за да пасне добре на всяка кухня.

Плюсове на гранитната кухненска мивка:

Високо качество и стилна визия;

·         Издръжлив, дълготраен и твърд материал;

·         Всяка е уникална по рода си;

·         Устойчивост на топлина, надраскване и петна

·         Материалът може да бъде изрязан, издълбан, изваян или загладен.

Единственият минус, който може да срещнете, е малко по-високата цена спрямо обикновените мивки, които обаче далеч не могат да се похвалят с такова качество или издръжливост, споделят от GRANDecor.

Мивка от гранит срещу мивка от неръждаема стомана

Мивките от гранит и мивките от неръждаема стомана са много различни. Но по принцип всеки вид има своите предимства и недостатъци. Гранитът е по-малко податлив на повреди и издава по-малко шум от неръждаемата стомана; неръждаемата стомана е по-евтина от гранита, но не предлага цветовите възможности или устойчивостта, която вероятно търсите за вашата кухня.

Грижа и поддръжка

Макар че е твърдо облекло и до голяма степен устойчиво на повреди, гранитната мивка изисква редовна поддръжка. Тъмните мивки обикновено изискват по-малко усилия, но пък могат да покажат бял филм; а по-светлите могат да се оцветят по-бързо.

Ето как да се грижите:

·         Измивайте мивката всеки ден с четка и нежен сапун (препаратът за миене на съдове е подходящ за тази цел);

·         Изплакнете обилно мивката и я избършете с кърпа след употреба (или поне ежедневно), за да предотвратите появата на петна и отлагания;

·         Не използвайте абразивни почистващи инструменти или разтвори;

·         Използвайте редовно специален продукт за почистване или естествени почистващи препарати като оцет;

·         След почистване избършете с малко количество готварско масло за блясък.

Както виждате, предимствата на гранитната мивка са огромни. Ако сте готови за красива и практичнa кухня, това е вашето решение!

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This