zuckerberg-quote

Казват, че натрупването на първия милион е най-трудно, но най-популярната социална мрежа в света доказа, че за 2 милиарда не е нужно толкова време.

По-малко от половин десетилетие след обявяването на първия милиард потребители, главният изпълнителен директор и съосновател на Facebook, Марк Зукербърг небрежно уведоми своите над 92 милиона последователи, че общността официално е достигнала 2 милиарда души, заявявйки с обичайното си спокойствие и скромност, че за него е чест, тъй като това е „процес, сближаващ света“.

В малко по-подробен доклад за новинарските емисии, продуктовия директор Майк Новак и продуктовия мениджър Гилермо Спилер разкриха още подробности от зашеметяващата статистика – над 175 милиона души всеки ден реагират с Love на някой пост, средно 800 милиона потребители харесват нещо в социалната мрежа, а повече от 1 милиард души използват групи.

Това е поредното огромно постижение на Facebook, която празнува два милиарда активни месечни потребители, а не общо такива. Само за сравенние You Tube има едва 1.5 милиарда, докато Snapchat и Twitter се радват на потребителска база съответно от 255/328 милона.

Това е по-впечатляващо дори и от факта, че дневният брой активни потребители на Facebook надвиши един милион през 2015 година, а Messenger и WhatsApp имат общо коло 1.2 милиарда активни клиенти месечно.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This