(01.08.2018 г.) Днес SEO Agency Serpact („Серпакт“ ЕООД), водеща SEO агенция в България, с над 500 успешни проекта в 15 държави за последните четири години обяви, че пловдивската компания „Идея Студио“ вече официално е част от екипа й. “Идея Студио” има над 14- годишен опит в сегмента на оптимизацията за търсачки (SEO – search engine optimization) в над 20 държави по света, носител е на престижни награди в този сектор, а нейният собственик – Борислав Арапчев – е един от най-изявените експерти на българския пазар.

 

„Още когато създадох Serpact през 2016 година, започнах да планирам разширяването на дружеството, но не предполагах, че едва две години по-късно екипът ни ще включва 13 специалисти в сферата на SEO. Борислав Арапчев е моят учител в тази професия и съм горд с привличането му в екипа ни. За мен това е поредната голяма стъпка в развитието на Serpact, след като преди година и половина привлякохме Дилян Григоров, един от най-успешните SEO специалисти в България, с над 10 годишен опит. Екипът на “Идея Студио” е квалифициран и подготвен, което е рядко срещано в България. Не планирам да спирам с това разширяване и имам планове за още няколко сериозни инвестиции” – сподели Никола Минков, собственик на агенция Serpact.

 

“Убеден съм, че Serpact се откроява със своя различен почерк на работа. Всеки наш проект има индивидуална стратегия и подход, като в никакъв случай не се стремим към количество на проектите. Постигаме много добър баланс между ресурс за всеки клиент и цена. Гордея се, че за по-малко от три години Serpact не е използвала чуждо финансиране или кредити и едновременно с това успя да се наложи като разпознаваема агенция извън пределите на България. Участваме в различни български и международни конференции като лектори, спечелихме нови пазари, както и ключови партньорства с агенции от САЩ и Великобритания“ – добави още Никола Минков.

 

“Когато обърна поглед назад, си спомням старта ни през далечната за бранша 2004 г., първите клиенти от България и други страни, първите добри резултати, както и постепенното разбиране как работят онлайн търсачките. През 2009 г. спечелихме награда за най-добър SEO въпрос на форума Webit от легендарните Огнян Младенов и Лили Грозева. През 2013 г. Идея Студио беше избрана за SEO агенция на годината на Forbes Bulgaria Awards. Спомням си как през 2012 г. се появи клиент на име Никола Минков, който ме ангажира да оптимизирам онлайн магазин за Великобритания и постигнахме успех, надминавайки редица международни онлайн гиганти, доказвайки, че в интернет успява можещият, бързият и гъвкавият, а не непременно големият и силният” – разказа Борислав Арапчев, основател на Идея Студио и SEO Стратег в Serpact.

 

“По-късно Никола ми стана колега и създаде собствена SEO агенция – Valantin4u през 2014 г., трансформирана в Serpact през 2016 година. През годините многократно сме коментирали заедно тенденциите в оптимизацията, различни похвати, проби и тестове, без да си пречим и завиждаме, а като си помагаме и сътрудничим. Едно качествено приятелство, нещо много ценно в наше време. През годините Никола се развиваше и растеше, защото има план, визия и е целенасочен. Помагах му, както и той помагаше на мен. И ето, че решихме от 1 август да обединим сили и да предлагаме на фирмите, които са ни се доверили още по–добра и ефективна услуга, с още по-голям екип, съсредоточил повече знания и опит” – добави още Борислав Арапчев.