Facebook

Вече можете да направите своя профил във Facebook още по-сигурен, без да се налага да въвеждате телефонния си номер. Социалната мрежа работи с приложения като Google Autenticator, Duo Security и др., а процесът на настройка е усъвършенстван, за да направи опростяването на сигурността още по-лесно.

Всъщност трябва да използвате двуфакторното удостоверяване, навсякъде, където е възможно, дори и да го смятате за известно неудобство, защото това е най-лесния начин да предотвратите неоторизиран достъп до профила си, но какво става, ако не искате услуги като Facebook да узнаят телефонния ви номер? Вече не е нужно да се отказвате от допълнителната опция за сигурност, защото социалната мрежа преработи своя процес за удостоверяване, като улесни настройването му без нужда от телефонен номер. Потребителите вече се ръководят от процеса и могат да използват редица услуги за удостоверяване от трети страни, за разлика от SMS кодовете. Facebook поддъжа Google Authenticator, Duo Security, Authy и повечето настолни и мобилни версии и можете да активирате двуфакторното удостоверяване от десктоп верията, или мобилното приложение, като влезете в настройки и изберете Security and login – Use two-factor autentication.

Промяната идва само няколко месеца, след като Facebook призна за грешката в своята система за двуфакторно удостоверяване, която стана причина потребителите да получават нежелани съобщения, тъй като номерат за изпращане на кодове, изпращаше и други известия.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This