пазител на Галактиката

Ако има определена част от населението на Земята, готова да се бори с нашествието на извънземните, то това са децата под 10 години, които обичат кабелната телевизия. След като прочел, че НАСА търси своя следващ „Специалист по планетарна защита“, деветгодишният Джак Дейвис решил да кандидатства, като се провъзгласи за „пазител на Галактиката“, смятайки че има както нужната отдаденост на каузата, така и необходимата квалификация, за да постъпи на работа в агенцията.

В писмото си малкият експерт описва, че е изгледал почти всички филми за извънземни, шоуто на Marvel, Agents of Shield и се надява да гледа скоро филма „Мъже в черно“. Освен това е много добър във видео игрите и достатъчно млад, за да се научи да мисли като извънземен:

Може да съм на 9, но мисля, че съм готов за длъжността, а една от причините е, че сестра ми казва, че съм извънземен“ пише Джак.

Всъщност НАСА действително търси специалист по планетарна защита, за да поддържа пространството безопасно, но позицията не е толкова романтична, колкото детето си я представя, а задачата му ще бъде да защитава Земята от „микробното замърсяване на други планети“ споделя Джеймс Грийн, директор на научния отдел. Въпреки всичко той е отговорил на писмото на детето, като го насърчил да кандидатства за позицията в бъдеще и го похвалил за амбициите му.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This