Наскоро румънската компания Retargeting Biz, която вече оперира на 4 европейски пазара (Румъния, Унгария, Гърция и България), официално пуска нова автоматизирана маркетингова платформа “All in one”, достъпна за местни и глобални онлайн магазини и техните клиенти.

 С инвестиция в размер над 3 милиона евро и свръхмодерни технологии, новата платформа на Retargeting Biz революционизира е-комерс сектора, поставяйки онлайн магазините на топ ниво, като същевременно предлагат уникално изживяване на своите клиенти.

С Retargeting Biz онлайн магазините получават 100% автоматизирани реклами, до 15% по-добра Честота на конверсии (CVR), до 20% по-добра Средна стойност на поръчка (AOV) и време, прекарано на уебсайта и до 100% по-високи продажби.

retargeting 1

„Новият продукт вече е достъпен и отзивите, получени от някои съществуващи клиенти, мигрирани към новата технология, са УАУ! Лесна за използване, автоматизирана и задвижвана с AI, новата платформа включва изобретателни графични дизайни и автоматично генерирано съдържание и два чисто нови маркетингови канала. Казано с прости думи, това е невероятно преживяване както за търговците на електронна търговия, така и за техните клиенти.

В допълнение на подобрените съществуващи функционалности, са добавени две чисто нови: персонализирани препоръки (Recommendation Engine) и динамични бюлетини (Newsletter), които са много комплексни и високоефективни за увеличаване на Процента на конверсия (CVR) и Средната скорост на поръчките (AOV), като същевременно подобряват потребителското изживяване”, твърди Алина Митрика, търговски директор на Retargeting Biz.

В резултат на това онлайн магазините, независимо от техния размер и сфера на дейност, имат чисто нова, автоматизирана, лесна за употреба и високоефективна маркетингова платформа, която обединява всички актуални маркетингови канали, от автоматизирани Google, Facebook и Instagram реклами до push нотификации, изскачащи прозорци, SMS, динамични бюлетини и препоръки с персонализирано съдържание. Платформата може да бъде достъпна и от мобилното приложение на Retargeting Biz, сега вече и за iOS и Android.

Ключовите предимства за онлайн магазините, които прилагат решението Retargeting Biz, са тясно свързани с автоматизацията и персонализирането на маркетинговите кампании, централизираното управление на маркетинговите канали, бързо и просто чрез единна платформа, както и оптимизирането на ресурсите. От една страна, човешките ресурси се подобряват поради по-малкото време, отделено за създаване и управление на маркетингови кампании; необходими са по-малко графичен дизайн и съдържание. От друга страна, финансовите ресурси се привеждат в пълен потенциал, тъй като рекламите са автоматизирани и използването на персонализирано съдържание подобрява процента на конверсия, процента на задържане и средната стойност на поръчката. Освен това персонализираното съдържание дава на посетителите на уебсайта и абонатите  по-полезно и красиво потребителско изживяване.

Оборотът на компанията наближи 10 милиона леи през 2020 г., което значи 58% увеличение в сравнение с 2019 г. Ръстът се дължи отчасти на глобалното разширяване на електронната търговия, но също така и на нарастващата осведоменост за марката Retargeting Biz и отличните резултати, отчетени от клиентите .

В момента екипът от експерти на Retargeting Biz се състои от над 50 души, от които 35 са в Румъния и над 15 работят от различни държави по света.

„Тъй като говорим за сложна платформа, целият процес на разработка отне две години и половина, през които няколко екипа, както вътрешни, така и външни, работеха за изграждането ѝ. Нашият екип от Румъния я разработи, но получи и подкрепата на нашите международни колеги. Те допринесоха много по отношение на обратна връзка и тестване на функциите на платформата. Средно 15 разработчици работеха едновременно по проекта, без да се споменават всички, отговарящи за бизнес анализите, тестването, дизайна, UX / UI, управлението на проекта и съдържанието“, добавя Рареш Банеску. Ако онлайн магазините не разполагат с достатъчно време, човешки ресурси и не разчитат на маркетингови агенции, чрез избора на услугата Premium Account Management те ще разполагат с цял екип от специалисти, които ще се справят с цялата им маркетингова стратегия, внедряване и наблюдение.

Приложението вече е налично за повечето платформи за електронна търговия. В резултат на това онлайн магазините могат да направят летящ старт само с няколко клика. За персонализирани уебсайтове или платформи екипите за техническо обслужване и поддръжка на клиенти на Retargeting Biz предоставят помощ при интеграцията.

Веднъж щом онлайн магазин интегрира решението Retargeting Biz, резултатите започват да си личат практически веднага за почти всички кампании. За тези, които работят чрез машинно обучение, е необходим по-дълъг период на събиране на данни. Системата непрекъснато ще се оптимизира през този период, докато се постигнат най-добри резултати.

Основните цели на компанията тази година са увеличаването на броя на местните и международни онлайн магазини, които използват платформата Retargeting Biz, консолидирането на нейната позиция на румънския, унгарския, гръцкия и българския пазар, както и разширяването в други европейски страни.

„Нашата основна цел е да предоставим на онлайн магазините достъп до най-напредналите технологии, за да улесним работата им и да им помогнем да растат естествено и прогресивно. Най-добрата ни публичност идва от препоръките на нашите клиенти и ние сме убедени, че резултатът няма да спре да се появява. Първо и най-важно, ние се стремим да затвърдим позицията си на всичките 4 пазара, на които присъстваме, както по отношение на физическия офис, така и на местните екипи. Освен това се стремим да се разширяваме на нови чуждестранни пазари”, заявява Рареш Банеску, главен изпълнителен директор и основател на Retargeting Biz.