samsung-foldable-oled-galaxy-phone

Една неизвестна китайска компания представи първия сгъваем смартфон в света миналата седмица, изпреварвайки Samsung и Huawei, които се състезаваха да бъдат първи. Всъщност Samsung разработва устройството от години и ще сподели предварителните подробности за него този месец на своята конференция за разработчици, но сега нов слух сочи, че дизайнът му най-сетне е финализиран и то вече е в производство.

Според доклада на корейския The Bell, Samsung е уточнила окончателния дизайн, като е взела решението да постави два екрана, които позволяват на потребителя да използва устройството дори когато е сгънато. Това решение натежа още пре зюли, но компанията продължи да претегля предимствата и недостатъците на дизайна с двоен екран.

Докладът не потвърждава дали името на смартфона ще е Galaxy F, но посочва, че основният OLED екран, който всъщност се сгъва, ще бъде от вътрешната страна и ще е 7.29 инча. От външната страна ще има още един 4.6 инчов OLED екран, който ще позволи използването на телефона като обикновен смартфон. Така тялото му ще стане доста дебело, а потреблението на енергия съще ще скочи, както разбира се и цената. The Bell отбелязва още, че KH Vatec ще произвежда пантата на телефона, която е проектирана така, че да позволява почти перфектна сгъвка, като двете страни на екрана почти се докосват, а малкото разстояние между тях, ще предотврати надрасквания. Пантата има вътрешен механизъм на зъбно колело, който позволява на потребителя да разгъва екрана под различен ъгъл. Samsung ще започне да произвежда масово частите за смартфона този месец, като първоначалният обем ще достигне 100 000 бройки месечно и ще се увеличи постепенно до 500 000 – 1 000 000 годишно. Накрая в същия доклад се посочва, че Galaxy S10 ще бъде представен на MWC 2019, а дебютът на сгъваемия смартфон все още няма дата.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This