nokia 8

Както знаете HMD Global закупи марката Nokia и в момента продава няколко устройства от среден клас, работещи с почти чиста версия на Android, но това не е всичко. Компанията очевидно подготвя и своите флагмани, информация за които периодично изтича в интернет пространството. Два топ модела под имената Nokia 8 и Nokia 9, се очакват на пазара до края на тази година.

Преди няколко дни, официален рендер на Nokia 8 се появи онлайн за кратко време, потвърждавайки предполагаемия дизайн на устройството и датата на премиерата му – 31 юли. Това се случи, след като HMD Global по погрешка публикува рекламата на телефона на своя китайски сайт. Разбира се изображението веднага беше премахнато, но кратката му поява беше достатъчна за наблюдателните ловци на новини, които публикуваха скрийншот в социалната мрежа Baidu.

nokia-8-official-listing-leak

Според слуховете до момента, Nokia 8 ще има двойна задна камера с оптика Carl Zeiss и хардуер, конкурентен на този на Galaxy S8 – 2K дисплей, процесор Snapdragon 835 и 6 GB оперативна памет. За съжаление няма да видим поредния дисплей от край до край, но пък от друга страна и цената на Nokia 8 може би няма да е така висока като тази на Galaxy S8 и бъдещия iPhone 8, което го прави едно наистина привлекателно предложение.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This