Hong Kong China Outbreak

Пандемията от коронавирус вече се отразява на технологичната индустрия. Съвсем логично търсенето на смартфони също спада по времето, когато производителите съобщават за недостиг на устройства, но сега вече е ясно и колко големи са щетите.

Strategy Analytics обяви, че доставките на смартфони са паднали с 38%, спрямо февруари миналата година, или от 99.2 милиона на 61.8 милиона устройства. Това е най-стръмния спад в историята на пазара. Търсенето се срива в Азия, тъй като хората не желаят, или не могат да посещават магазините, а някои компании бяха принудени временно да спрат производството на смартфони, след съобщения за заразени работници.

Линда Суй от Strategy Analytics обяви пред CNBC, че спадът е във всяка ценова категория, а не само при премиум моделите.

Най-вероятно ситуацията през март няма да изглежда много по-различно, след като коронавирусът достигна до Европа и Северна Америка и доведе до повече рестрикции за клиентите и затваряне на магазините. Китай изглежда се възстановява, но индустрията за производство на смартфони може да претърпи значителни загуби, докато пандемията обхваща все повече държави.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This