Facebook Live StreamДаймънд Лавиш Рейнолдс излъчи на живо във Facebook как полицията разстрелва невъоръженият й приятел, когато той се опитва да извади документите си от задния джоб, след като е предупредил, че превозва законно оръжие. Това видео показва силата на съвременните смартфони и социални медии, но трябва да ви предупредим, че ужасяващите кадри не са за деца!

Рутинна проверка е причината колата на Рейнолдс и нейния приятел Филандо Кастиля, да бъде спряна заради счупен стоп, но всичко бързо прераства в трагедия. Неназован полицейски служител от Сейнт Пол, Минесота прострелва и убива Кастиля, а приятелката му изважда смартфона си и стриймва на живо в социалната мрежа, докато той умира до нея.

В началото на видеото можете да видите, как полицаят държи на мушка Кастиля, докато той губи съзнание. След това жената е помолена да излезе от колата и е закопчана с белезници на задния капак на полицейския автомобил и всичко това се случва пред погледа на четири годишната й дъщеря. На заден план можем да чуем и ругатните на полицая, застрелял Кастиля.

Клипът на ужасяващият инцидент първоначално беше свален от Facebook, приблизително час след излъчването с оправданието за технически проблем, но след това се появи отново и беше повторно публикуван в You Tube и Twitter. Интересното е, че и профилът на Рейнолдс в социалната мрежа е беше временно блокиран, което ни навява на мисълта, че е наложени цензура. Facebook наскоро беше обвинена в целенасочено налагане на избрани теми и „бъгът“ с видеото съвсем не й помага в тази ситуация.

Даймънд Рейнолдс благодари на всички, споделили нейното видео и се надява това да й помогне да получи справедливост за смъртта на приятеля си. Клипът във Facebook е изгледан 3.7 милиона пъти и споделен от над 300 000 потребинели. Дано тази публичност да помогне на Реънолдс да се пребори срещу полицейския произвол, който за съжаление влиза в новинарския поток все по-често.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This