Понякога рекламистите, в стремежа си да измислят нова и различна идея, с която да се отличат от конкуренцията и да направят впечатление, достигат до меко казано странни решения. Така може да бъде описана и една от актуалните кампании на Burger King, в която главната роля е поверена на истинска жива кокошка. Глория, както е името на птицата, всъщност изпълнява задача, която на пръв поглед изглежда ефектно, интересно и привлича вниманието (каквато е и целта на кампанията, обяснимо), но от друга страна може да бъде описана като „братоубийство“ и далеч да не събужда симпатии.

Какво всъщност прави Глория? Тя вече тръгна на турне в различни градове, където има заведения на Burger King, и публично – пред събралите се любопитни тълпи, избира дали в конкретния ресторант ще бъдат сервирани chicken fries, пилешки пръчици, които преди години са били неизменна част от менюто на BK, но после са премахнати. Сега очевидно „кралете на бургерите“ се опитват да възродят интереса към тях и да ги включат отново сред предложенията си – в крак с тенденцията в Щатите в момента всички вериги за бързо хранене да залагат повече на пилешко месо заради нарастващата цена на говеждото.

Та Глория всъщност решава, като избира от коя купичка да хапне – дали от тази с yes, или от тази с no. Ако избере първия вариант, то продуктите от нейните събратя ще бъдат сервирани за ден в този град. Както можете да се досетите, турнето преминава при сериозен интерес – сеирджии има навсякъде. Налице са обаче и доста скептични и дори обвинителни реакции: правилно ли е невинното животно да се натоварва с подобна „мисия“?

А вие как мислите: Глория е находчива идея или скандално решение?