Каква е мечтата на запалените планинари, които обичат да се любуват на красотите на природата, независимо от сезона? Може би да имат възможност да се стоплят от време на време, особено през зимата, когато температурите са драстично ниски, както и да намерят начин да предотвратят опасните премръзвания. Колкото и добре да се обличаме, обаче и колкото добра да е екипировката, понякога студът прониква дълбоко, особено, ако става дума за повече часове на открито. Ето защо да изберем да се стоплим с дрехи на батерии, може да се окаже много добра идея. Известни производители на планинско оборудване и екипировка за лов, каквито са Nordic Heat, вече дават такава възможност, с произведенията си за цялото тяло. Така, както съществуват електрически одеяла, вече можем да се снабдим и с дрехи с нагревател, работещи на батерии, които да ни донесат комфорт в продължение на часове в планината.

Повече информация може да се намери на zarimex.eu. Към горните дрехи на батерии, могат да се намерят универсални елечета и блузи, които са с кройка, подходяща за всеки. Нагревателите по тях, са разположени в участъци като кръста, раменете, както и в предната част на гърдите или в областта на корема осигурявайки разпространяването на топлината по цялата горна част на тялото. Можем да избираме няколко степени на температура, като най-високата е 54º, при която една пълно заредена батерия, може да издържи 3 часа. За такъв максимален комфорт по време на зимни условия, определено си заслужава да се помисли. Освен това, тъканите, от които са изработени качествените дрехи, са от дишаща материя, която абсорбира влагата и държи тялото сухо.

Можем ли да разчитаме на горни дрехи на батерии, ако студът ни притеснява в долните крайници? Комфортът може да бъде пълен с избор на термо панталони, чиито нагреватели са разположени в коремната област и при коленете. Така силата и топлината ще бъдат продължително време с нас, дори и да има заплаха от проникващ студ, който заплашва от схващане на ставите. На същия принцип, можем да изберем и стелки на батерии, които позволяват затоплянето на стъпалата и са със стандартен USB накрайник, който може да се включва във всеки Powerbank с такъв изход. Към стелките има удължаващи кабели, така че батериите да могат да се държат удобно в джоба на панталона. Освен тях обаче, в комплекта ще намерите и две велкро ленти, в които да сложите батериите и които могат да бъдат поставени на глезените, на обувките, на бедрата или на колана, според това как е най-удобно за носене в конкретния случай.

Друга добра възможност, допълваща приятната топлина от различните дрехи на батерии, са термо ръкавиците, които могат да бъдат фини, въпреки, че по протежение на всички пръсти и на дланта са разположени тънки проводници, разпространяващи топлината навсякъде по ръката. Те не възпрепятстват действията с ръце, включително употребата на телефон. Могат да се изберат и дебели ръкавици с нагряване, с пет или с един пръст, според това кой вариант е най-практичен за различните цели. Топлина и мекия комфорт по време на виелици в продължение на часове в планината, независимо колко активни сме и дали не се налага да се задържаме повече на едно място, е като осъществена мечта. Вижте повече в zarimex.eu и преценете сами.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This