sailing-boat-1593613_640

Закупуването на яхта без съмнение е една огромна инвестиция. За разлика от недвижимите имоти, стойността на такава лодка не се променя от само себе си – тя дори определено намалява с времето. 

Имайте предвид, че вашата яхта ще се обезцени с поне 20% през първата година и със стабилни допълнителни 5-10% от стойността през следващите години. Това също така предполага, че цените на лодките – и икономиката – ще останат напълно стабилни в близко бъдеще. 

Ето защо наемането на плавателен съд в този случай е нещо много по-разумно и изгодно. 

Наемане на лодка 

При наемане на яхта за вас няма да има абсолютно никакви инвестиционни разходи – необходими са само такса за наема и възстановяем депозит в повечето случаи. Ако пътувате с няколко души, дори можете да разделите разходите си по пътуването и така вашата невероятна ветроходна почивка вероятно ще се окаже по-евтина от обикновено пътуване в чужбина. 

Важна информация! 

Когато наемате яхта, няма да ви се налага да се ангажирате финансово, нито да се ангажирате само с една конкретна. Ще можете всеки път да сте с различен плавателен съд според своя вкус! 

Ако сте новаци в плаването, то със сигурност ще искате да изпробвате различни видове, марки и размери на лодката – а, както се досещате и сами, това не е възможно, след като сте решили да си купите една единствена. 

Ако имате щастието да станете опитен моряк, освен това вече ще познавате всички невероятни, много различни видове яхти, с които можете да плавате безкрайната синя шир – и че е невъзможно да изберете само една. 

Ще имате много по-малко разходи 

Купуването на яхта е много скъпо начинание, както вече казахме, а това дори не включва разходите за поддръжка и други текущи харчове, свързани с притежаването на такава. Акостиране, застраховане и гориво, както и постоянна поддръжка, ремонти и зимиране на вашата яхта са само част от високите разходи, които ще трябва да поемете. 

Не забравяйте, че ако вашата лодка е малко-по стара, тези разходи ще се увеличат значително с течение на времето. Освен това ремонтът е високотехнически и ще трябва да се извърши от експерти, което е друг фактор за оскъпяване. 

Ако пътувате в чужбина, ще трябва да плащате за полети и настаняване – на яхта обаче пътувате в собствената си хотелска стая. Ако резервирате изцяло почивка на яхта, разходите за хранене, нощувка, застраховка и всякакви други могат да бъдат значителн по-ниски. И по приятни. 

Е, готови ли сте да научите повече за плаване с лодки под наем? Направете го още сега! 

  

Pin It on Pinterest

Shares
Share This