Ако вашият собствен бизнес, или този, за който работите, има Facebook страница, то вероятно сте забелязали, че броят на хората, които са я харесали, в последните няколко дни е намалял видимо. Може би вече знаете причината за това, а ако не – то нека ви успокоим, не е пъклен замисъл на конкуренти, хакерска атака или някаква ваша грешка, която е довела до масов отлив на фенове. Всъщност такъв спад има при всички страници.

Защо? Facebook оповести намерението си да премахва ,,Like’’-овете на потребители, които са деактивирали акаунтите си. От компанията твърдят, че това е в подкрепа на онлайн маркетинга чрез социалната мрежа, а не в негова вреда. ,,Промяната е с цел да направим събирането на данни за клиентите/аудиторията още по-лесно и колкото се може по-точно към днешна дата“ , коментират от Facebook.

Уверенията са, че това по никакъв начин няма да засегне до колко хора достигат постовете ви или колко харесвания и коментари предизвикват те – звучи логично, след като функцията премахва само вече неактивни потребители и техните предишни действия в социалната мрежа. От Facebook също така успокоиха, че ако някой потребител реши да поднови акаунта си, неговата предишна дейност в социалното пространство ще бъде възстановена.

Намирате ли това за удобен начин по-добре да определите конкретен ,,reach’’ и да можете по-лесно да класифицирате клиентите си в някоя група? Смятате ли, че по този начин по-лесно ще можете да се фокусирате не само върху групата потребители, но и върху онези, който формират тяхното онлайн поведение, или намирате това за поредната ,,излишна глупост‘‘ , която Facebook прави?

Каквото и да е мнението ви, важното е, че не сте безразлични, поздравления!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This