Живеем във времена, в които всеки ден ставаме свидетели на нови технологични постижения. Те не подминават никоя сфера на живота – от домакинството, през образованието и търговията, до игрите. И когато говорим за игри, тук конкуренцията става все по – ожесточена и геймърите буквално могат да избират от море от все по – нови, по – усъвършенствани и висококачествени конзоли за игри.

И както всяка индустрия има своите гиганти – смартфоните имат Apple и Samsung, социалните медии имат Facebook и Twitter, онлайн видео стриймингът са на Netflix и Amazon, търсачките са Yahoo и Google, така и игралната индустрия има своите гиганти, а процъфтяващият маркетинг ги прави милиарди.

 

Отдавна се води ожесточена борба между Sony, Microsoft и Nintendo за най – добрите при игровите конзоли, а победител няма как да има в подобна битка, в която става въпрос за милиони или милиарди долари. От своя страна геймърите а безкомпромисни. Те искат най – доброто, най – мощното, технологично и усъвършенствано.

 

Защо обаче винаги това първо място се държи от Nintendo, Microsoft и Sony и кое ги прави да бъдат гигантите в конзолите за игри?

Nintendo

 

Всеки знае името Nintendo. Вероятно това е най – познаваемият бранд в областта на маркетинга, след като се утвърди като производител на карти за игра в края на 19-ти век. Точно така, преди около 140 години. Първоначално произвежда традиционните японски карти ханафуда. През 1960-те години под ръководството на Хироши Ямаучи се преориентира към производството на видеоигри и електронни устройства за тяхното използване. Водеща компания в този сектор от самото му възникване, „Нинтендо“ оказва силно влияние върху неговото развитие.

 

В историята Nintendo е известна с това, че задава тона на цялата игрална индустрия с пускането на оригиналния Super Mario Bros., представя на света на изцяло нов начин на игра с конзолите Gamecube и Wii. Техните нововъведения са платени, изграждайки компания с нетна стойност от 20,11 млрд. долара.

Microsoft

 

Разбира се, Microsoft дължи по – голямата част от парите си просто като продава компютри. В крайна сметка, никой не иска да играе на MAC. Но Microsoft е и инвеститор на Xbox, основната конкуренция на Playstation в конзолния пазар. Системата е умело разработена през годините и функции като Xbox Live са направили конзолата един от най-предпочитаните методи за игри днес, което дава на Microsoft нетна стойност от 402.06 милиарда долара.

Sony

 

Sony е символ и нарицателно на конзола за компютърни игри. Всеки нов модел носи изненади и в пъти над предшестващия го. Sony задава стандарти, а с Playstation се утвърди като водеща фигура в игралната индустрия, освен отличната си аудио оборудване и друга електроника. Компанията поддържа нетна стойност днес в размер на 37,45 млрд. долара.

Кои са обаче най – добрите конзоли? Ето и победителите!

PLAYSTATION 4 PRO

 

Това е най – добрата игрова конзола и безспорен победител.

Защо да купите: Това е най-добрата версия на най-популярната конзола и има най-голям брой игри с висока прецизност.

 

За кого е подходяща? За всеки.

 

Със съвместимостта на 4K, HDR 10 и ексклузивната игрална библиотека на PlayStation 4, в момента тя е най-добрата платформа за игри с plug-and-play.

 

Козолата се отличава с подобрена честота на кадрите, двойно по-голяма мощ от PS4. Това позволява да се насладите на невероятна яснота на изображението, по-гладък геймплей и по-кратко време на зареждане в подобрени за PS4 Pro игри.

 

С нея може да се наслаждавате на по-живи цветове и детайли във всяка част от гейминг изживяването когато играете на съвместим с HDR телевизор.

 

Много от двете библиотеки на PlayStation 4 и Xbox One са достъпни и на двете платформи. Много от най-добрите и най-популярните PS4 игри получават допълнителен тласък от подобренията на PS4 Pro, които усъвършенстват производителността на играта.

 

XBOX ONE X

 

Най-добрата игрална конзола за 4K.

 

Защо да я купите: С 4K Blu-ray плейър и HDR, тя предлага достъп както до страхотни нови игри, така и до видео с висока резолюция.

 

За кого е подходяща: Играчи, които искат да играят игри и да гледат филми с възможно най-високо качество на изображението.

 

Sony ни даде най – добрата конзола от средното поколение с PS4 Pro, но Microsoft ни изненадва по-добър хардуер в Xbox One X. Той предлага същото възпроизвеждане на 4K Blu-ray и HDR видео като One S, като същевременно донесе това визуално подобрение на игрите. Microsoft не преувеличаваха, когато казаха, че Xbox One X е най-мощната игрална конзола, продавана някога. Тя обаче няма да има VR, което може да разочарова онези, които се надяваха, че ще се възползват от висококачествени VR преживявания.

 

Устройството е с 40% по-мощно от всяка друга конзола на пазара и предлага истински 4K гейминг, HDR поддръжка и 4К 4K UHD Blu-ray за гледане на филми със спиращо дъха качество, като разполага и с така наречения supersampling метод за потребителите с 1080р дисплеи. Излезлите до момента Xbox One игри ще изглеждат по-добре, ще вървят гладко, а зарежданията ще са по-бързи. Поддържат се и всички излезли до момента Xbox One аксесоари.

 

Xbox One X е създаден за 4K. Можеш да гледаш Ultra HD Blu-ray филми, да записваш любими геймплей моменти в 4K резолюция и 60 кадъра в секунда, да се наслаждаваш на невероятен Dolby Atmos звук и да се възхитиш на HDR технологията, която предоставя брилянтен графичен детайл на светлината, сенките и отраженията. 6 терафлопа изчислителна мощ означава, че игрите на Xbox

 

One X ще изглеждат по-добре от която и да е друга конзола

 

Xbox One X е по-мощен с над 40% от която и да е друга конзола, благодарение на 6 терафлопа графична изчислителна мощ, 12GB GDDR5 памет, и 326GB/s memory bandwidth. Твърдият диск е с 50% по-бърз, което значи, че излезлите до момента игри ще зареждат по-бързо.

 

Xbox One X предлага много по-значимо увеличение на производителността, конзолата поддържа 4K при перфектни 60 кадъра в секунда. Тя има осем ядрен процесор с капацитет 2,3 GHz, GPU е около 4,6 пъти по-мощен от Xbox One благодарение на своите 40 персонализирани изчислителни модула с тактова честота 1172 MHz, което е много висока скорост за конзола.

 

Xbox One X има по-бърз 1TB 2,5-инчов хард диск и UHD Blu-ray диск.

NINTENDO SWITCH

 

Най-добрата преносима игрална конзола.

 

Nintendo налага нови правила за това, не как използвате конзолата си, а къде. Switch е хибридно устройство, което се включва в телевизор като PlayStation 4 и Xbox One, но работи и като преносим компютър.

 

Конзолата се отличава с 6.2-инчов дисплей, който пресъздава ярка картина във висока резолюция навсякъде. Тя се отличава с два Joy-Con контролера, които може да бъдат използвани като самостоятелни контролери с аналогов стик, пълен набор от бутони и вграден сензор за засичане на движение и HD вибрация. Левият Joy-Con е снабден с бутон за с кепчър бутон, който при натискане мигновено улавя геймплей скрийншот от дадената игра, а десният има NFC зона, която да позволи интеракцията с Amiibo фигурите на Nintendo, както и IR камера, която да засече разстоянието, формата и движението на предмети в някои специално предвидени за целта игри.

 

Switch предлага и все по-голям каталог от фантастични игри като Super Mario Odyssey и Legend of Zelda: Breath of the Wild.

 

Съвсем наскоро Nintendo дори обяви комплект за виртуална реалност, който позволява на по-младите играчи да се наслаждават на света на VR, като същевременно създават нови приспособления, които да използват в системата. Той използва вградения екран на Switch, а не специални слушалки, което го прави един от най-„продуктите на Nintendo“, които сме виждали от дълго време насам.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This