seoНапоследък все по често се говори за SЕО, но защо тази дейност е толкова важна за всеки бизнес? Може би и вие си задавате този въпрос и днес ще се опитаме да ви отговорим на него, без да използваме сложни и неразбираеми термини и да посочим предимствата на SЕО услугите от bSEO.

Основните преимущества, които дава оптимизацията на сайтове за търсачки не трябва да се подценяват от собствениците на бизнес, защото ако тя е направена правилно, ще поддържа сайта им жив и на първа страница в Google. Най-просто обяснено, оптимизацията използва ключови за вашия бизнес думи, които могат да привлекат вниманието на клиентите и да ги накарат да закупят нещо от вас или да се възползват от онлайн услугите ви, а в последствие и да ви препоръчат на свои приятели и познати, което допълнително ще привлече клиенти към вашия бизнес.

Когато говорим за SЕО, това означава да се направи възможно най-добрата версия на вашия сайт, която ще привлече повече посетители и той да бъде класиран на първа страница в Google. SЕО създава по-силна връзка с вашата аудитория, като същевременно печели доверието на търсещите машини, което респективно означава и доверието на самите клиенти.

Друг аспект на оптимизацията е по-големият трафик, който носи, при това не какъв да е, а таргетиран трафик. И докато платената реклама има краткосрочен ефект, то SЕО е една наистина дългосрочна инвестиция, която ще даде нов живот на бизнеса ви.

Проучванията сочат, че този вид оптимизация носи приблизително 20 пъти повече трафик, спрямо платената реклама, въпреки че собствениците на сайтове влагат едва 11% от бюджета си в SЕО. Освен всички изброени до сега предимства, SЕО има още едно, при това много важно – оптимизацията е „жива“ 24/7 – докато спите, на почивка сте, или сте офлайн тя тихо, но усърдно работи за вас и вашия бизнес.