TikTok

Социалната платформа TikTok ще се обедини с Oracle с надеждата да избегне забраната в САЩ. В изявление гигантът за облачни услуги посочва, че е част от предложението, което собственикът на TikTok, ByteDance е предоставил на Министерството на финансите. Oracle е “довереният доставчик на технологии” в сделката и не е ясно как ще е структурирана собствеността на TikTok, ако предложението бъде одобрено от властите.

Сделката ще бъде разгледана тази седмица, като ще се проверят ангажиментите за защита на американските потребителски данни, сигурността на телефона на всеки потребители и самия код на приложението. След това решението ще бъде докладвано на Белия дом за мнение.

Историята на TikTok започва през август 2018 година, когато приложението Musical.ly е закупено от ByteDance за неназована сума, която се смята за 1 милиард долара и ребрандирано като TikTok, за да се превърне във версия, достъпна в цял свят. ByteDance харчи много пари за реклама, но сега приложението има над 100 милиона потребители в САЩ, което е ръст с 800% от 2018 насам. Това го нарежда сред социални платформи като Facebook, Instagram и Snapchat. TikTok обаче е подложено на контрол в САЩ, заради политическото напрежение между страната и Китай.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This