za-kakvo-tryabva-da-vnimavate-kogato-izbirate-bebeshkite-dreshki

Не е ли вълнуващо и прекрасно да пазаруваш бебешки дрехи? Много от родителите дори се увличат в пазаруването до там, че спират да следят и внимават за безопасността на съответната дрешка. Има много неща, за които трябва да внимавате и които да съобразите, преди да сложите новата дрешка в гардероба на вашето бебе.

Едно от най-важните съображения, докато избирате дрехи за вашето бебе, е, разбира се, дали вашето бебе ще се чувства удобно и дали ще е в комфорт докато е с дрехите си. В същото време, уверете се, че дрехите изискват и лесна поддръжка, за да не се налага скоро да купувате нови попълнения на мястото на бързо захабилите си или разтегнали се дрешки.  С толкова много дрехи на пазара, фирми и производители от всякакъв ранг, изборът на дрешка може да се превърне в истинско предизвикателство. Също така, освен комфорт и качество, има много други фактори, които трябва да обмислите по отношение на това, което може да бъде вредно за вашето бебе, когато закупите неговите дрехи.

Бебетата растат много бързо, така че съвсем скоро ще се окажете с изобилие от модели и размери на бебешки дрешки. Ето и няколко съвета в помощ за избора на дрехи за вашето бебе, така че вашите покупки да бъдат наистина съобразени с нуждите и навиците на вашето мъниче. Кои са нещата, за които да внимавате?

  1. СТАНДАРТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ДРЕХИТЕ

Всяко парче плат и готово облекло трябва да премине през определени стандарти за безопасност. Когато става въпрос за бебешки дрешки, става още по-важно да се обърне силно внимание на този факт. Много голяма част от произвежданите бебешки и детски облекла са забранени за продажба на пазара поради невъзможността им да отговарят на тези стандарти за безопасност.

  1. ДЕКОРАТИВНИ ПАРЧЕТА НА ДРЕХИ

За разлика от облеклото за възрастни, бебешкото облекло има много сладки апликации и декоративни елементи прикрепени към тях, обаче, всички предмети като ципове, копчета, цветя или кукички, които могат да излязат от тези тъкани, могат да създадат опасност за задушаване или задавяне на бебето. Голяма част от производителите  избягват такива видове декорации, но е добре да се уверите сами в безопасността на дрешката, за да се избегнат евентуални злополуки. И ако все пак върху дрехата, която сте избрали има такива прикачени елементи, добра идея е да ги зашиете допълнително още веднъж преди да облечете мъничето в новата му придобивка.

  1. ИЗБЯГВАЙТЕ ДРЕХИ С ВРЪЗКИ

Старайте се винаги да избягвате дрехи, които имат връзки, поставени на врата или талията. Известни са случаи, в които именно такива шнурове и връзки са причинили опасност от удушаване при деца.

  1. ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ОБЛАСТТА НА ЯКАТА И ГРЪДНИЯ КОШ

Изберете дрехи с ограничени плисета, тюл и други такива декорации или бродерия около региона на яката, особено за бебета по-малки от 12 месеца. Бродерията върху дрехите може да създаде дискомфорт и неудобство за детското телце и следователно да предизвика дразнене в кожата на вашето бебе, водещо често дори до обриви.

Вижте тук безопасни и модни бебешки дрешки с безупречно качество и за наистина дълготрайна употреба.

БОНУС СЪВЕТИ:

Винаги перете новите дрехи

След производство, дрехите често се третират с химикали, за да направят тъканта по-мека и пухкава. Освен това, дрехите се пакетират и транспортират, което също замърсява платовете. Всяка нова дреха трябва да се измие с мек почистващ препарат за пране, в хладка вода.

Проверявайте за хлабави нишки

Винаги проверявайте за всякакви разхлабени или висящи нишки, включително здравината и целостта на всяко парче плат, излизащо от джобовете или от апликациите. Пръстите на ръцете на бебето са доста подвижни и палави и могат лесно да се оплетат.

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This