„Градина на стената“ е сред набиращите популярност тенденции в ландшафтния дизайн.

Рационално и същевременно нестандартно решение за озеленяване, вертикалните градини ще ви спестят място и със сигурност ще вдъхнат нов живот на фасадата. Зелените стени са много популярни в Италия, Испания и Франция.

Вавилонските градини са пример за това удивително и функционално архитектурно творение. Те са едно от седемте красиви чудеса на древната архитектура. Растенията, използвани за Висящите градини на Семирамида са съчетани изкусно, за да създадат една от най-великолепните забележителности, които някога сме виждали.

Живите стени са познати от древни времена

От Вавилонските градини до днес, тази концепция е претърпяла много промени. Модерни, живописни и колоритни, живите стени днес се вписват идеално в урбанизацията на съвременния космополитен град.

Вертикалното озеленяване, известно още като еко-арт е едно от най-интересните и обещаващи направления в ландшафтния дизайн и чудесно хармонизира със съвременните архитектурни решения.

Защо живите стени стават все по-популярни? Вертикалните градини могат да прикрият грозни фасади, да се създадат живописни огради, да се разчупи рамките на познатите архитектурни форми и да внесат доза сюрреализъм.

При вертикалните градини е важно да се помисли и за последващата поддръжка и напояване. За тази цел най-често се използват вградени автоматизирани поливни системи или капково напояване.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This