Досущ като социалните медии и дигиталния маркетинг, сагата на Джордж Р. Р. Мартин ,,Песен за огън и лед‘‘ превзе света. От върлите фенове на фентъзи жанра до пристрастените към книги или сериали, едва ли има много хора, които не са чували за Facebook или Game of Thrones. Може би точно това е поводът за създаването на една много интересна карта от страна на ShiftCommunications. Безспорно креативният екип, с помощта на малко анализиране на дигиталното пространство и математическо моделиране, е успял да наложи виртуалния свят на 21 век върху картата на поредицата, която завладя света.

001

Кралски чертог (King’s Landing) е достойно превзет от Facebook (може би играещ ролята на дома Баратеон), а Марк Зукърбърк е досущ като убиващия дракони – Робърт Баратеон. Съдейки по натрупаните капитали, може и да причислим фейсбук към Ланистър.

А кои са прогонените Таргериъни ли? MySpace – мрежата, която преди имаше империята на Егон Завоевателя, сега е потънала в забрава и може би чака да намери своята Денерис.

В лицето на Мартел – непревземаемите Дорн – е именно YouTube и като че ли наистина никой не вярва, че някога ще бъде превзет, а опитите за атака са били не един или два.

Не можем да отречем, че Google e гигант. Истинските пълноправни наследници на трона, и то с подкрепата на поредното ново божество в лицето на Р‘хлор зад себе си – а рангът в търсачката все повече се превръща в божество за нас, не мислите ли? Дали мечът, който свети (сървърните проекти, които идват и ще идват) ще е нещото, което ще се окаже предвестник на края на Facebook?

Естествено, не бива да подценяваме и LinkedIn. Неслучайно избраният за тях дом е Tyrell – макар и често подценявани, розите имат своите бодли и ако не го помните винаги, можете да се окажете на мястото на Джофри.

Кракените на железните острови – Lastfm. Тук лично аз бих сложил Spotify или Pandora, но може би Lastfm все пак имат рог, с който да пленяват дракони и който пазят в тайна до заветния час.

Северът безспорно е разпокъсан, и може би WhatsApp е именно Старкът. Но аз бих махнал Snapchat от там и бих го сложил отвъд вала. Нещо ми подсказва, че тепърва има да се учим от това приложение, за което все повече хора говорят, чиито акции все повече растат и чиито поддръжници стават все по-верни – Winter is coming!

Истинското попадение, що се касае до креативност, за мен е Изтокът. Всички тези толкова непознати за нас социални мрежи с огромни маси потребители, някои от тях гонещи милиард. Дали древна Валирия няма да се възроди ?

Впечатлени ли сте? Защото ние определено сме! А не смятате ли, че е гениално това хрумване? А къде е Денерис?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This