В търсене на подходящата блиндирана врата, изборът на аксесоари към нея остава на заден план. В бързината често при избора на входна врата забравяме за детайлите, които са малки, но много важни. Именно малките неща придават оригиналност и красив външен вид.

Все пак не трябва да забравяме, че блиндираната врата трябва да е с характер, но и да е стилна и модерна. Когато избираме блиндирана врата, гледаме да е здрава, красива и същевременно придаваща респект, а така също обаятелна и елегантна. По същия начин трябва да гледаме и на обкова й.

Няколко неща, които трябва да знаем при избора на обков за блиндирана врата:

Трябва да се спрем на обков, който е с добри характеристики и параметри, а също така да има добър външен вид.

Има активни и пасивни/статични/ дръжки в най-различни форми и извивки.

  • На пазара навлязоха статичните дръжки, които са доста красиви, но са нож с две остриета, поради простата причина, че ако случайно вратата се блъсне и се затвори след нас, а ние сме без ключове – оставаме отвън. Въпреки измамната си красота, статичните дръжки, във форма на „полумесец”, „пура” или „сфера”, са меко казано опасни, особено ако в къщата си имаме и малки деца. Но пък имат и своите плюсове, в забързаното ежедневие, в което и секундата ни е важна, ако имаме монтирана такава от външната страна на вратата, може преспокойно да забравим за безкрайното ровичкане и търсене на ключове по чанти, джобове и прочие, т.е. с едно движение заключваме дома си.
  • Активни дръжки – те са най-разпространени и намират по-широко приложение. Представляват движещи дръжки, които контролират механизма, а и при тях няма опасност от това да се заключите неволно. Минусът им е, че дори и да бързате, ще трябва да заключите вратата си с ключ.

 

Някои си слагат активни дръжки и поставят и пасивна от външната страна, но това не е добра идея. Самата врата става „кич”, а и не е за предпочитане да има толкова дръжки, защото се нарушава целостта и здравината на самата конструкция на крилото.

При избора на обков трябва задължително да се съобразим със стила на блиндираната врата, с вида на прага й, а така също и вида на пантите. На мода е изчистената и семпла визия на вратата, затова се придържайте към това. Следвайки една идея, не добавяйте излишни декоративни елемент.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This