Android-Go

Google подозрително мълчи за ефективността та Android Go. До сега не сме виждали официални данни за продажбите, свързани с проекта, което обаче не спира производителите да пускат подобни модели смартфони. Все пак следващия месец може би ще научим повече подробности на предстоящото събитие на гиганта.

До тогава можем единствено да се доверим на информацията за 10 милиона инсталирания от Google Play на приложението Google Go, което току що прехвърли този праг. Това разбира се не означава категорично, че има 10 милиона устройства, работещи с Android Go, тъй като приложението може да бъде инсталирано и от обикновените потребители на платформата Android, което прави предположенията трудни.

Google Go дебютира преди Android Go, но въпреки това можем да кажем, че на пазара има максимум 10 милиона устройства, работещи с Android Go и този брой сам по себе си е достатъчно голям, въпреки че представлява малка част от съществуващите над 600 милиона Android смартфони, продадени до сега тази година. Всъщност Android Go е амбициозен проект, който има за цел да достави евтини устройства на тези потребители, които държат на ниската цена. Ще научим повече за резултатите от него на събитието, посветено на Pixel през следващия месец.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This