Tim Cook

Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук обяви финансовите резултати на компанията за тримесечието във вторник, а те наистина надминаха очакванията на Wall Street, благодарение на солидните продажби на iPhone, iPad и Mac. Акциите на компанията скочиха с 6% вчера, което помогна на Dow да достигне 22 000 за пръв път.

„С навлизането в следавщото тримесечие, ние вярваме, че инвеститорите скоро ще се насочат към iPhone 8” пише анализаторът на Drexell Hamilton, Бен Уайт в своите бележки до клиентите.

Новият модел iPhone ще бъде обявен през септмври и ще отбележи десетата годишнина на емблематичния смартфон, а очакванията към него са високи. Докато Apple все още не е споделила подробности за него, то спекулациите на тази тема продължават да се увеличават. Много анализатори от Wall Street изразиха известни съмнения за това, че гигантът е „на ръба на супер цикъл“, а Тим Кук призна, че компанията си е дала малка почивка с последните модели, но това я е засегнало в краткосрочен план, тъй като тя има страхотни резултати и големи планове, които ще се отразят по-късно.

Apple е спокойна и що се отнася до потенциалния проблем с наличностите на новия модел iPhone, който обикновено влиза в продажба през септември и планира приходи от порядъка на 49 – 52 милиарда долара за четвъртото тримесечие, което надхвърля очакванията на анализаторите от 49.1 милиарда. Това означава, че тя не оочаква да срещне никакви поризводствени проблеми, които биха могли да възпрепятстват или да забавят продажбите и през тримесечието, а страховете за забавяне на старта на десетия юбилеен модел може би са били напразни.

В допълнение към повишените очаквания за новия iPhone, основно място заема и бизнесът на Apple с услуги и покупките, които се правят в App Store, Apple Music, Apple Pay и iCloud. През третото тримесечие приходите от тях са нарастнали с 22% до 7.2 милиарда долара, достигайки рекордни нива. Акциите на компанията се покачиха с 38% през тази година, като понижиха общата възвращаемост на пазара с 10%

Pin It on Pinterest

Shares
Share This