Samsung

Между новините за Galaxy S9, които доминираха на MWC 2018, Ди Джей Кох отдели време да потвърди и един слух, който се носи от доста време – премиерата на интелигентния високоговорител на компанията, захранван от Bixby.

Както The Wall Street Journal съобщи за пръв път преди време, Samsung ще пусне на пазара премиум устройство през втората половина на годината, а изказването на Кох всъщност противоречи на информацията на Bloomberg, че премиерата му ще се състои през първата половина на 2018.

Предполага се, че устройството ще се свърже с мрежата на компанията SmartThings, за да управлява всички интелигентни домашни уреди посредством командите към гласовия асистент Bixby. За съжаление подробностите за външния му вид и възможностите са оскъдни, а Кох наблегна единствено на „премиум“ усещането, с което говорителят ще се изправи директно срещу HomePod на Apple. Само преди два месеца, източници, запознати с плановете на компанията заявиха, че устройството ще се продава за около 200 долара и открито планира да подбие цената на конкурента си, който струва 349 долара.

Всъщност миналата година компанията представи прототип, наречен Ambience Project, който трябваше да се изправи срещу Google Home mini и имаше вграден микрофон и 3.5 мм жак за свързване със съществуваща система, за увеличаване на възможностите й. Смяташе се, че той ще дебютира в началото на тази година, но това така и не се случи, което подсказва, че гигантът може би е изоставил проекта в полза на нов премиум вариант. The Wall Street Journal съобщи наскоро, че устройството може да има няколко ценови варианта, което оставя възможността наред с премиум версията, на пазара да се появи и по-евтин еквивалент, може би наследник на Ambience Project. Разбира се ще трябва да изчакаме още за допълнителни подробности, но се очертава интересна година в нишата на интелигентните говорители.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This