orii

ORII е нов интелигентен пръстен, който ви дава пълен контрол върху вашия смартфон. Устройството се свързва с него чрез Bluetooth и може да се използва за осигуряване на кристално чист звук, което го прави много интересно за хора с проблеми със зрението и слуха.

ORII работи с технология за костна проводимост, така че когато го носите, трябва просто да поставите пръст до ухото си, което ще ви позволи възпроизвеждане на всичко, което се случва в телефона ви – обаждания, музика, видео и прочие.

Пръстенът дава възможност на потребителите и да освободят ръцете си, чрез използване на гласови команди и може да извършва повиквания, да изпраща съобщения, да публикува в социалните медии и всичко друго, което обикновено правите със своя смартфон. Той работи директно със Siri и Google Assistant, за да позволи на потребителите пълен контрол, с помощта на виртуалните асистенти, а придружаващото го приложение дава възможност за персонализация, чрез LED светлини и вибрации.

ORII е в разработка от 2015 година и тази седмица стартира своя кампания в Kickstarter, където струва 99 долара, а целта на кампанията от 30 000 долара вече е надмината, въпреки че до края й остават още 20 дни. Създателят на този проект е Кевин Уонг, чийто баща е с увредено зрение, още от както е бил тийнейджър. Уонг споделя, че първоначалните му планове са били да създаде работещо устройство, с което да помогне на баща си да използва пълноценно своя смартфон. Компанията, която стои зад ORII е Origami Labs, основана от Уонг и трима негови състуденти от Университета за наука и технологии в Хонконг, а екипът е преминал през различни варианти, в търсене на решение, сред които и други прототипи на носими устройства. В крайна сметка те се спират на пръстена като формфактор, а последната година посвещават на технологиите, инттегрирани в него. Origami Labs вече има договори с медицински и лечебни заведения, както и сфонда Radiant Venture Capital и някои китайски производители. Компанията ще се опита да изгради цяла платформа за гласова асистенция, която да бъде полезна за хоратас увреден слух и зрение.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This