Отдавна, освен с печка на дърва, се оказва, че човек може да се отоплява и по други икономични начини. Изборът на климатик не е нещо ново, а и постоянните подобрения в производството на инверторни климатици, носят все повече комфорт. Какви са видовете климатици с безплатен монтаж? Разнообразие от марки и модели с възможност за монтиране без допълнително оскъпяване, се предлагат в климатици с безплатен монтаж на klimashop.bg. Вече могат да се намерят чисто нови и доста изгодни предложения, независимо от мощността на климатика. Това е така, защото ако е преценен оптимално, според подходящите характеристики за пространството, един климатик е толкова икономичен, че средствата отделени за него, се възвръщат бързо. Ако все пак, имате нужда от нещо малко за не голяма квадратура, то не ви е необходим голям климатик с много възможности, особено, ако сте с добра изолация. Тук следва да напомним, че въпреки големината на площта, е добре да се има предвид и обема на пространството, наред с всички мебели, с които е пълно то.

Освен това е важно и какво е разположението и дали не става дума за интересно разчупено геометрично пространство, което не позволява на един климатик от среден клас да може да свърши своята работа или да затопли всички кътчета. Същото се отнася и ако районът, в който живеете е с по-висока влажност на въздуха. Тогава, дори и избраният климатик да работи в средния диапазон между -15C° до +24C°, то той ще преминава в режим на размразяване, както когато температурите паднат повече, така и при наличие на голяма влажност, дори и да не са паднали до -15C°. Ето защо, при избора си на оптимален климатик, можете да се посъветвате със специалист, който да ви ориентира най-добре, отчитайки всички условия, при които ще работи машината.

Новите климатици, вече работят на тих режим и могат да преминат на режим автопочистване. Колкото по-висок е класът на климатиците, толкова повече екстри и икономични възможности имат. Това означава ниски сметки за ток и максимален комфорт за сметка на еднократна инвестиция. Ако решите, разбира се, можете да изберете и вариант за климатици с безплатен монтаж, както и на изплащане, което не налага намиране на средства наведнъж. Сред високия клас хиперинверторни климатици, си заслужава да се отбележи уникалността им на работа, спрямо наличието или отсъствието на хора в помещението. Притежавайки сензори за целта, те автоматично пренасочват струята въздух, така че да не предизвиква дискомфорт, а посредством клапи, могат да се настройват така, че да изпращат струя в различни посоки. Друго интересно при тях е, че когато няма присъстващи в помещението, те преминават в енергоспестяващ режим. Когато добавим и наличието на плазмени филтри за пречистване на въздуха, може би няма да остане друга необходимост от мотивация, не мислите ли?

Сред полезните функции на много от моделите климатици с безплатен монтаж, са още и възможностите за дистанционно регулиране, посредством WI-FI модул. Това дава възможност за отопление или охлаждане на жилището до степента, която желаете, много преди да сте се прибрали у дома. След дълго отсъствие, например, някои жилища имат нужда от продължително действие на отоплителен уред, но не и ако можете да си спестите студуването, като зададете желаните градуси, още по пътя към дома. Към пестенето на енергия, се добавят и възможностите на новия век за дистанционно управление през интернет, което прави изборът повече от ефективен, нали?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This