Може ли вашият смартфон да подобри вашето здраве? Сигурно ще се изненадате. Сред милионите приложения за смартфони ще намерите програми, много по-ценни от най-новите игри и социални мрежи. Представете си приложения, които ви позволяват да проведете преглед при лекар – в комфорта на вашия дом. Има приложения за планиране на срещи, приложения за напомняния за лекарства, приложения за проследяване на активността и приложения за консолидиране на вашите медицински данни. Разбира се, някои от тях са по-иновативни, по-уникални или просто по-полезни от други. Ето някои безплатни апликации за подобряване на личното здраве с всяко мобилно устройство.

Consento

Първото по рода си българско приложение за е-здравеопазване ви дава достъп до огромен брой водещи лекари в области като дерматология, онкология, ендокринология, ортопедиия, АГ, сърдечно – съдови заболявания и др. Чрез Consento можете да проведете консултация и да комуникирате в реално време с експерти в тези области. До момента платформата и нейното приложение се използват от над 120 000 души, които са провели над 8000 онлайн консултации и над 115 000 прегледа.

ZocDoc

Ако някога сте се обаждали на лекарски кабинет и сте преминали през досадния процес на предоставяне на цялата си лична, медицинска и застрахователна информация, само за да разберете, че ще отнеме седмици, преди да можете да получите час за среща, ZocDoc е за вас. Това приложение елиминира седмичните чакания и неприятностите при уговаряне на час. То позволява на пациентите да виждат отворени интервали за срещи през следващите 24 часа и да резервират консултациите си незабавно онлайн, без да бъдат задържани. Можете също да видите проверени отзиви на пациентите и да получавате известия за напомняне за среща. ZocDoc е безплатен както за iPhone, така и за Android потребители.

Medisafe

Да забравите да вземете лекарството си не е нов проблем, но приложения като Medisafe предлагат ново решение. Това се случва на всички: вашият лекар ви предписва лекарства, вие купувате лекарствата от рецептата и тогава… забравяте. Ако не вземете лекарствата си, може да бъде скъпо, както и опасно за вас. Пластмасовите кутии, които бабите и дядовците ви използват, може да ви помогнат да поддържате лекарствата си организирани, но те също се претрупват в дома ви и все още няма да ви напомнят кога е време да вземете хапчето си.

Medisafe превръща вашия смартфон във „виртуална таблетка“, която ви изпраща известия в точното време, в което трябва да приемате лекарството си. Импортирайте рецептите си от големите аптечни вериги сами. Пациентите, които използват Medisafe, наблюдават значителни здравословни подобрения в резултат на приемането на лекарствата им точно според указанията, особено при състояния като хронична хипертония.

AmWell

Представете си здравеопазването без уговорени срещи, отворено 24 часа, от комфорта на собствения ви дом или пък от всяка точка на света. AmWell предлага точно това. Чрез приложението можете да имате виртуално посещение за спешна помощ. Можете също така да видите лекари от други специалности, включително психиатрия, физикална терапия, дерматология, логопедия, педиатрия, женско здраве и т.н. Когато намерите лекар чрез AmWell, ще имате предимствата на взаимодействието в реално време лице в лице с истински специалист чрез сигурна видео технология, използваща вашия смартфон или настолен компютър.

AmWell беше обявено за най-популярното приложение за телездраве за потребители в световен мащаб, а през 2018 г. се включи в големи бизнес сделки с масивния здравен застраховател Anthem и базираната в болниците платформа за телездраве Avizia. Приложението е безплатно както за iPhone, така и за Android.

Talkspace

Когато се борите с проблеми на психичното здраве – или дори със справянето с трудни промени в живота, консултирането може да бъде безценен вариант за възстановяване. Процесът на получаване на помощта, от която се нуждаете, обаче може да бъде плашещ. Може да не сте сигурни какви видове лечение предлага вашият застрахователен план. Ако нямате осигуровка, разходът може да изглежда твърде голям. Дори и да не се притеснявате от намирането на терапевт, обаждането за уговаряне на среща – да не говорим за пътуването до кабинета – може просто да изглежда твърде трудно за някой в средата на епизод на депресия или тревожност. Отговор на тези препятствия е Talkspace, онлайн терапевтична платформа с над 2000 лицензирани терапевти, която предлага частни терапевтични услуги за лица и двойки, изправени пред редица предизвикателства.

Heal

Ако копнеете за дните, когато лекарите извършват домашни позвънявания, приложение, наречено Heal, може да бъде точно това, което търсите. Чрез него можете да насрочите домашно обаждане на лекар за първична помощ, профилактична помощ, спешна помощ и педиатрична помощ.

рехабилитация

Pin It on Pinterest

Shares
Share This