Може би най-очакваното събитие тази есен е това на Apple и компанията събра милионите си фенове пред екраните снощи, за да им покаже новите модели iPhone и Apple Watch.

Факторът изненада леко се изгуби, след като месеци наред събирахме слухове и изтичания, които в болшинството си се оказаха истина, но все пак устройствата заслужават внимение. Както вече може би знаете, тази есен моделите iPhone  са три – два с OLED и едно с LCD екран. Първите два модела се различават по размера на дисплея си – 5,8 и 6,5 инча и формират високия клас устройства, докато третият е бюджетно предложение за тези, които не желаят да се изхвърлят при покупката на нов смартфон. Както всяка година, Apple добави нов процесор, още по-бърз и енергоефективен от своя предшественик – A12 Bionic, с който работят и трите модела, iPhone Xs, iPhone Xs Max и iPhone Xr. Той е първият произведен по 7 нанометрова технология и може да извършва до 5 трилиона операции в секунда, гарантирайки бърза и ефективна, но същевременно и по-малко енергоемка работа. iPhone Xs и iPhone Xs Max ще бъдат налични в три разцветки, като новата е златисто, а що се отнася до вградената памет, имаме 64/128/512 GB версии. Задната камера е двойна с два 12 мегапикселови сензора, а предната е 7 мегапиксела. Новата функция Smart HDR автоматично регулира светлината в кадъра, дори и да снимате срещу слънцето и можете да променяте дълбочината на полето при ефекта Bokeh, за да направите изображенята още по-завладяващи. След всичко това няма как да не отбележим живота на батерията, който по данни на Apple е с 30 миунти по-дълъг от този на iPhone X за iPhone Xs и с цели 1,5 часа за iPhone Xs Max. Другата интересна опция е, че устройствата поддържат две SIM карти – една микро и една eSIM, а за китайския пазар компанията е предвидила и модели с две физически карти.

Ако се питате кога ще видим двата нови OLED модела на пазара, то предварителните поръчки за iPhone Xs и iPhone Xs Max стартират на 14 септември, а в магазините те ще бъдат достъпни на 21 септември, но за съжаление България е във втората група държави, които ще получат доставка седмица по-късно. Що се отнася до цените, iPhone Xs стартира от 999 долара за 64 GB версия, а iPhone Xs Max – от 1099 долара.

iphone-xr

Както вече споменахме, има и трети модел iPhone – iPhone Xr, който ще е значително по-евтин и ще се предлатга в 6 свежи цвята – PRODUCT (RED), бяло, черно, синьо, жълто и коралово на цена от 749 долара. За съжаление обаче, той ще излезе на пазара следващия месец, като предварителните поръчки започват от 19 октомвир, а в магазините ще може да бъде намерен след 26 октомври.

За „скромните“ 749 долара няма да ви се наложи да направите големи компромиси, тъй като устройството работи със същия процесор A12 Bionic и има сходен дизайн и функции с останалите два модела. Единственото, което може би ще ви липсва е 3D Touch, но за сметка на това получавате цели 1,5 часа по-дълъг живот на батерията, в сравнение с iPhone 8 Plus. Що се отнася до камерата, тук тя е единична 12 мегапикселова, но качеството на снимките отново е несравнимо.

aw s4

Въпреки, че започнахме отзад напред с по-интересните за потребителите устройства, няма ка кда не споменем и Apple Watch Series 4, с който всъщност стартира презентацията. Новото поколение часовници на Apple се отличава с малко по-големи размери – 40 и 42 мм, за сметка на което обаче получаваме съответно 35 и 32% увеличение на дисплея и по-тънки рамки. Акцентът в това устройство е във възможността да се направи електрокардиограма, само с помощта на дигиталната коронка и сензорите и единствено с краткото задържане на коронката за 30 секунди. Тази ценна възможност несъмнено ще е от голяма полза както за потребителите, така и за лекарите, които ще получават точна информация за своите пациенти, на която ще могат да базират своите диагнози. Apple Watch Series 4 предлага и още една интересна опция – часовникът може да разпознава няколко вида падания в реалния живот, като ще позвъни на номера за спешна помощ, ако се налага. Разбира се имаме и нови лица и каишки, а старата ви колекция каишки си остава съвместима с новите модели.Цената на Apple Watch Series 4 започва от 399 долара, предварителните поръчки стартират на 14 септември, а на пазара ще се появи на 21 същия месец.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This