Колкото и да харесваме телефона си и той да ни служи вярно дълги месеци и дори години, най-накрая винаги си избираме по-нов модел, било то заради повечето функции, различния дизайн, по-издръжливата батерия или просто, защото обичаме да купуваме най-новото на пазара. Какво обаче да правим със старите устройства? Отговорът е елементарен. Пускаме обяви за продажба в интернет. Един от най-подходящите сайтове за това е Bazar.bg. Но защо точно той и какви са предимствата на предлаганите мобилни телефони от Bazar.bg – отговорите ще научите в следващите редове.

Всички знаем, че в по-развитите държави, магазините имат политика да изкупуват старите модели, а клиентите доплащат и си взимат по-нови, но за съжаление у нас тази практика все още едва прохожда, а предлаганите условия за изкупуване далеч не са задоволителни.

Има обаче няколко варианта, сред които можете да избере съдбата за верния си стар мобилен телефон. Първият, който може би се прилага и най-често от потребителите е да го подарят на детето, или на по-възрастен член на семейството, които ще му се радват като на нов модел, въпреки че вече е на известна възраст. Освен това децата, както е добре известно, нямат навика да пазят вещите си и е далеч по-практично да им дадете употребяван телефон, вместо да закупите нов, който не след дълго вече няма да прилича дори на телефон. Децата не се съобразяват къде носят смартфона си, пъхат го в джобовете, заедно с ключове, или монети, пускат го в училищната раница, където се въргалят десетки други твърди предмети, или просто го забравят някъде, а после вие сте изправени пред проблема да го намерите, поправите, или просто да осигурите друг.

Възрастните хора пък не разбират много много от нови технологии и за тях не е важно дали телефонът е последен модел, има ли красив дизайн, предлага ли последните функции, писък на модата в бранша. Те имат нужда единствено да виждат добре цифрите на екрана и да им обясните как се работи с телефона, преди да започнат да го използват. Затове и винаги можете да зарадвате възрастната си майка със своя любим, но вече остарял мобилен телефон, или да го дадете на баща си, да може да си чете новините като съвременен човек.

Да направиш подарък на любим човек е прекрасно, но все пак има и друг вариант. Покупката на най-новия модел мобилен телефон обикновено е свързана с доста големи разходи, в зависимост от марката, защото за съжаление днешните топ устройства понякога струват колкото десет годишна кола, а вие не винаги сте подготвени за подобни разходи, особено когато не сте планирали покупката, а инцидентно сте харесали телефона в магазина и от тогава просто не спирате да мислите за него. За щастие верният ви стар мобилен телефон може да е от полза в подобна ситуация, защото макар и неговият наследник да се е появил току-що по магазините, той все още струва нещо, а с малко повече късмет то няма да е никак малко и ще ви е от полза, като допълнение към цената на харесаното устройство.

Затова, ако сте поставени в подобна ситуация, просто не се колебайте, а направете хубави, детайлни снимки и си пуснете безплатна обява в Bazar.bg, като се постараете в описанието да посочите точно и подробно състоянието на телефона. Дори и да си мислите, че този модел е остарял и няма да се намери купувач, в повечето случаи ще се изненадате, колко много хора ще ви се обадят, или ще ви пишат с оферти, или предложения за сделка. Това е така, защото може вие да сте си харесали нов модел, но този със сигурност е любим на друг човек, който може би не е успял да си го купи, когато е излязъл, имал е такъв и с него се е случила неприятност, или просто иска точно този телефон, сега на по-добра цена, от тази в магазина. С една обява ще зарадвате някой, а и вие ще си купите желаното.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This