android-o-preview

Въпреки, че все още не знаем под какъв номер ще излезе следващата версия на операционната система на Google, гигантът разкри някои детайли около нея на своята конференция за разработчици.

Ето някой по-интересни от тях:

Нов достъп до известията

За пореден път известията получават специалното внимание на Google, с въвеждането на т.нар. Notification Dots – малки точки, които ще се появяват върху иконите, за да ви подскажат, че имате известие от приолжението.

Android-O-Notification-Dot-3

По-лесна селекция на текст

Smart Text Selection е друга важна добавка в Android O, която ще ви спести досадното маркиране на текст. Системата ще е в състояние да разпознава информацията и самото докосване върху нея, ще е достатъчно за маркирането й.

smart_text

Картина в картината

Функцията картина в картината вече се предлага от някои модифицирани версии на операционната система и може би ви е позната от приложението на You Tube. С Android O обаче, вие вече ще сте в състояние да я използвате в You Tube Red и Google Duo.

picture in picture

Проверка на приложенията

Google Play Protect е приложение, което ще сканира постоянно инсталираните на вашия смартфон апликации за зловреден код или необичайно поведение, което е още една стъпка в борбата със зловредния софтуер, който атакува непрекъснато платформата.

Автоматично попълване на данни

Google ще предостави възможността за автоматично попълване на данни в празни полета при всички приложения, а не само в Chrome. Така логването в тях ще е по-бързо и лесно.

AndroidO

Вътрешни промени

С новата версия на операционната система, потребителите ще получат и редица скрити промени, които обещават по-дълъг живот на батерията, по-бързо стартиране на устройствата и повече стабилност и сигурност на системата.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This