Знаете ли, че към днешна дата, съществуват опити с 3D принтери за създаване на цели сгради, за правене на палачинки и дори за човешко сърце? Технологиите надскачат и най-смелите ни мечти и ако ходът на живота на пръв поглед изглежда еднообразен, то в действителност науката ражда непрестанно удивителни изобретения. Научната фантастика не спира да се сбъдва и то само в рамките на един живот сме свидетели на огромни скокове в технологично отношение. Новото сърце, създадено от учени в Тел Авив, за чието изпълнение са използвани човешки тъкани, изглежда съвсем реално и дава нова посока в развитието на медицината. Дали трансплантацията на органи скоро може да започне да се случва по-лесно и без дълго чакане, с помощта на 3D принтери, времето ще покаже, но изглежда напълно в логиката на нещата.

Какво представляват мултифункционалните принтери?

Междувременно, в другата реалност – тази на ежедневието ни, продължаваме да използваме принтери през Hp.it-shop.bg и то почти постоянно. Дали зад а отпечатаме текст или чертеж, да уголемим изображение или просто, за да подпишем документ, който отново да сканираме и превърнем в електронен формат, ни е нужен принтер. Къде можем да се сдобием с високо скоростен принтер? На Hp.it-shop.bg можем да изберем и лазерен цветен принтер и мастиленоструен модел, а дори и мултифункционален. Какво представляват мултифункционалните принтери? Това са устройства, обединяващи и копир и скенер и принтер. Така много по-лесно можем да извършваме всички необходими дейности за нормалното протичане на дейността, с която се занимаваме. Вместо да ходим редовно до копирния център, можем да се снабдим с едно от тези устройства.

Лазерните принтери са сложно устроени и нямат нищо общо с първите принтери, които са приличали на пишещи машини. С лазерен принтер може да се отпечатва много по-бързо и качествено. Знаете ли, че максималната скорост на лазерния принтер е 100 страници в минута? Според това, за което ни е необходим принтера или мултифункционалноот устройство, можем да изберем на база параметрите, както и скоростта на работа. Освен това един от плюсовете на високоскоростното развитите на технологиите е, че така техниката става все по-достъпна. Вече лесно можем да намерим принтери с добри намаления и то онлайн.

Животът без интернет в днешно време изглежда толкова странен, колкото на нашите баби е изглеждал с интернет. Дори какво е това интернет, би било трудно да се обясни, дори като идея на хората, които не са имали компютър, а да не забравяме, че и телевизията за тях е била лукс. Ето как в рамките на един живот сме свидели на невероятни достижения, благодарение на които за комуникацията помежду ни, независимо дали става въпрос за работа или в личен план, почти няма граници. Какво и как можем да ползваме в бъдеще и докъде стигат технологиите, вижте на Smartage.bg. Едно е ясно – живеем в интересни времена.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This