59562918_2100479706668435_4732472146742214656_n

Когато прочетем „мемори пяна“ първата мисъл, която се появява в съзнанието ни е свързана с матрак. Google също потвърждава това, разкривайки, че през последните пет години потребителите все по-често търсят словосъчетанията „матрак с мемори пяна“ и „мемори пяна матрак“. Но какво представляват матраците с мемори пяна? Думата „пяна“ в името е предназначена да опише материала, който е от пенеща се консистенция, която се поставя в специални форми за отливане по време на производителния процес. След като се изсуши, пяната се превръща в дебел и гъвкав материал, който се адаптира към формата на тялото и я поддържа. Произходът на термина „мемори“ е от английски език и означава памет. Отнася се до способността на пяната да възобнови първоначалната си форма, независимо от натиска, оказван от тялото ни, докато спим. Следователно, матракът с мемори пяна се адаптира към формата на тялото и осигурява физически балансирана опора, без да губи формата си с течение на времето.

Не всяка мемори пяна е еднаква. Производителния процес и разнообразието от използвани материали създават съществена разлика между продуктите с ниско качество и тези с най-високо. Вече над 55 години Magniflex е лидер в областта на качествени продукти за сън. Причината са непрестанните инвестиции в изследвания, които Magniflex прави в тази сфера. Основно предимство на компанията е постоянния стремеж към подобряване на производствените процеси, цялостното качество и издържливостта на матраците. А мемори пяната, произведена от Magniflex, има много висока плътност и отворена клетъчна структура, която улеснява циркулацията на въздуха в матрака и по този начин предотвратява застояването на влага и неприятни миризми. Всички матраци на Magniflex се произвеждат в Италия.

За разлика от останалите матраци, изработени от мемори пяна, слоевете на матраците Magniflex не разчитат на топлината, за да осигурят анатомичен отговор, следователно и не се втвърдяват през зимните месеци. Те се адаптират незабавно към тялото на човека, реагирайки на неговото тегло, още щом човек легне на матрака. По този начин гръбначния стълб се разтяга естествено, осигурява се правилната циркулация на кръвта без да се оказва натиск, а ставите почиват в пълен комфорт. Друг ключов аспект е механизмът, чрез който някои материали позволяват на пяната да се разширява. Докато повечето видове мемори пяна съдържат химически добавки използвани в производството, мемори пяната от Magniflex се разширява благодарение на материал, който е естествен: вода. Използването на вода вместо химически разтворители прави матраците с мемори пяна нетоксични. Друго предимство на мемори пяната пред останалите високоеластични пени е, че благодарение на високоспециализирания производствен процес на Magniflex, мемори пяната не само, че не пречи на нормалните движения по време на сън, но дори ги улеснява.

Матракът Incanto Gel е мек матрак на Magniflex, който е с комбиниран слой от мемори пяна и гел пяна, спомагайки усещането ни за комфорт и носейки релакс. Гел пяната допринася за охлаждаш ефект. През лятото държи прохлада, а през зимата запазва топлината. Освен деликатната материя и мекия допир, който осигурява, носи истинска наслада на естетите със своя очарователен флорентински дизайн. Избирайки матрак, винаги трябва да имаме предвид, че качественият сън е гаранция за добро здраве!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This