mountain-2068396_640

Карането на велосипед е истинско приключение, особено ако за свой маршрут изберете планината. Планинските велосипеди се отличават от останалите по своите характеристики, именно заради теренът, по който ще ги използват. Те ви предоставят перфектни характеристики, а обособените мъжки и дамски модели помагат на всеки да избере най-подходящото за себе си. Ценовият диапазон също е различен. Изберете сами или потърсете помощта на консултант, който със сигурност ще ви насочи към най-правилното решение. Разгледайте няколко основни подвида и тогава преценете коя е най-добрата за вас покупка.

Кои са най-добрите планински велосипеди

Тези колела са специализирани за каране по неравен и черен път. Самите те, са разделени на няколко подвида, които, в зависимост, от вашите предпочитания, ги правят най-добри за вас. Единият вид са трейл моделите, който, благодарение на доброто си окачване, ще можете да използвате, както за изкачване, така и за спускане. Крос-кънтри моделите развиват различни скорости и са най-добри при изминаването на по-дълги разстояния.  Бегачите са леки и маневрени и ще допринесат за спокойното и безпроблемно каране по дори най-стръмните склонове. Планинското колело трябва да ви бъде удобно, за да може карането наистина да доставя удоволствие, още повече, че теренът, по който ще се движи е неравен.

С какво се различават от другите видове колела

Трите основни категории, в които можем да разделим велосипедите са:

  • шосейни;
  • градски;
  • планински.

Те се различават по редица характеристики, като вид на рамката, модел амортисьори, окачване и други. Гумите на велосипедите за планина трябва да бъдат 29 цола, за най-добро придвижване. Освен това, тъй като ще използвате колелото за катерене или спускане, то е много по-леко, в същото време здраво и надеждно пред останалите видове. Често се налага преминаването през кални участъци или такива със събрана вода, затова калниците към него са едно чудесно допълнение.

Как да изберете подходящ за вас модел

На първо място, определете целта за която ще го използвате. Ако карате през планината, но по-скоро по равни терени, то не ви трябва нещо много специално. Ако сте истински професионалист в планинското каране, обаче, изберете нещо, което наистина би ви вършило работа. Преценете сумата, която сте готови да отделите. Имайки предвид, че ще се използва дълго време, това е една добра инвестиция и не бива да се правят компромиси. Благодарение на голямото разнообразие от марки, модели, цветове и аксесоари всеки успява да намери най-подходящият за себе си продукт.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This