Никой не е застрахован от пътен инцидент. Той може да се случи по всяко време, във всяка ситуация и дори с най-добрия шофьор. Но след шока от преживяното, следват още  процедури, които са доста специфични и объркващи, ако човек не наеме добър адвокат по птп.

Повечето искове за пътнотранспортни произшествия се уреждат извън съда, което кара някои хора да мислят, че разглеждането на застрахователно искане е само процес на договаряне и че законът е без значение. Това е неправилно и може да доведе до загубени искове и ниско обезщетение. Ако човек няма сериозни правни претенции в случай на автомобилна катастрофа, той е в по-слаба позиция за преговори и застрахователната компания го знае. Познаването на закона може да се окаже ключът към по-високо искане.

Освен основните въпроси за доказване кой е виновен в автомобилна катастрофа и размера на щетите или нараняванията, има и други правни въпроси, които ще засегнат определен случай и обезщетение. Иск може да бъде загубен, ако не е предявен в рамките на давността за този вид искове и за това състояние. Състоянието, в което трябва да бъде предявен иск, е изключително сложен правен въпрос сам по себе си, който може да зависи от мястото, където е станала катастрофата, вида на причинените щети и местожителството на участващите хора.

Всеки добър адвокат ще ви предложи безплатна първоначална консултация, или по телефона, или лично, за да обсъди определен случай. Той ще изслуша историята и ще посъветва клиента си и ще обясни как може да бъде в помощ и да даде подробности по заплащането.

Един първоначален разговор не означава непременно ангажименти да се наеме адвоката. Това е шанс човек да разберете дали има нужда от адвокат след автомобилната катастрофа, как ще се разглежда делото и дали този адвокат е подходящ за него.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This